VELUX Group назначава Ларс Петерсон като нов главен изпълнителен директор

...
VELUX Group назначава Ларс Петерсон като нов главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

VELUX Group назначава Ларс Петерсон за нов главен изпълнителен директор

VELUX Group назначава Ларс Петерсон като нов основен изпълнителен шеф на мястото на Дейвид Бригс, който реши да се отдръпна, оповестиха от компанията. Ларс Петерсон сега е президент и основен изпълнителен шеф на Hempel - основана в Дания световна компания за произвеждане на индустриални и корабни покрития. Той  ще се причисли към VELUX на 1 ноември тази година. Дотогава краткотрайно изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф ще бъде Андерс Гьоцше, основен финансов шеф на VELUX.

Преди Hempel, Петерсон е заемал висши управнически позиции в Inwido, шведски производител на прозорци и порти и в Tarkett –  френски производител на подови настилки. От 2019 г. Ларс Петерсон е член на съвета на шефовете в Dovista, част от VKR Holding.

Ларс Петерсон има богат опит и е постигнал отлични резултати в световни индустриални компании в свързани промишлености. " Под негово управление Hempel сполучливо започва амбициозна тактика за напредък с явен фокус върху клиентите и също толкоз сериозен ангажимент да заеме водеща позиция в устойчивото развиване. Убеден съм, че сме намерили подобаващия човек в лицето на Ларс, който да управлява продължаващото развиване на VELUX “, споделя Йорген Йенсен, ръководител на съвета на шефовете на VELUX Group.

" За мен е чест и съм доста разълнуван, че ми беше дадена опция да повеждам VELUX Group. напред. Работя в промишлеността за строителни материали от 20 години и постоянно съм се възхищавал на VELUX за високото качество и мощната марка на компанията, която може да се гордее с достиженията да дефинира цяла една промишленост, като в същото време поддържа висока степен на обществена отговорност. Очаквам с голямо неспокойствие да стана част от VELUX и да оказа помощ за реализирането на упоритостите, заложени в наскоро обновената тактика за разгръщане на компанията, като в същото време и увеличим дейностите за развиване на резистентен бизнес “, разяснява Ларс Петерсон.

Новият основен изпълнителен шеф е на 53 години и е швед по националност. Живее в региона на Копенхаген със брачната половинка си Аника, с която имат две огромни деца.

Дейвид Бригс се отдръпва от VELUX

След пет години отпред на VELUX Group Дейвид Бригс ще напусне поста на основен изпълнителен шеф през септември. „ Дейвид има сполучлива кариера във VELUX, продължаваща съвсем 30 години, и под неговото петгодишно управление като основен изпълнителен шеф триумфът на VELUX продължи и се форсира. Съжалявам, че си потегля, само че почитам желанието му да прекарва повече време със фамилията си “, отбелязва ръководителят на съвета на шефовете на VELUX Йорген Йенсен. „ Заедно със съвета на шефовете и мощен екип от ръководители Дейвид вкара вълнуваща тактика, ориентирана към реализиране на забележителен напредък към 2030 г. и заемане на водеща позиция във връзка с устойчивостта в строителния бранш. Продължаваме да сме напълно ангажирани с фундаменталните положения на тази тактика “, добавя още Йорген Йенсен.

Дейвид Бригс пък отбелязва, че за него било голяма чест и най-голямата привилегия в живота му да управлявам VELUX и да съставлявам тази превъзходна компания и всички мои изключителни сътрудници. " От 2018 г. постигнахме резултати, с които можем да се гордеем и които надалеч надвишават това, което мнозина смятаха за допустимо. И това се дължи на отдадеността на моите сътрудници, само че също по този начин и на нашите сътрудници, нашите снабдители и несъмнено, на нашите клиенти “, споделя той. „ Наистина имам вяра, че най-хубавото занапред следва за VELUX, както е посочено в корпоративната тактика, която стартирахме през 2021 г. и която към този момент стартира да демонстрира отлични резултати. Трудно е да си потегли от нещо, което обичам и в което имам вяра толкоз мощно. Но усещам, че това е подобаващият миг за мен и за фамилията ми. Със мощния съвет на шефовете, поддържан от оказващите невероятна поддръжка дълготрайни акционери на VELUX, не се колебая, че VELUX ще продължи да пораства и ще продължи да бъде може би най-хубавата компания за строителни материали в света за доста години напред “, убеден е Бригс.

Вече над 80 години VELUX Group основава по-добра среда за живот за хората по света, като употребява по най-хубавия метод дневната светлина и свежия въздух, проникващи през покрива. Продуктовата й стратегия включва покривни прозорци и модулни решения, истински слънцезащитни артикули, като декоративни вътрешни щори и външни щори за отбрана от топлота, артикули за монтаж и решения за домашна автоматизация. Компанията има индустриални и търговски компании в над 38 страни, с към 12 500 чиновници. VELUX Group е благосъстоятелност на VKR Holding A/S, сдружение с лимитирана отговорност, напълно благосъстоятелност на нестопански, благотворителни фондации (THE VELUX FOUNDATIONS) и семейство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР