Велосипедисти от Чехия, Румъния, Англия и други европейски държави се

...
Велосипедисти от Чехия, Румъния, Англия и други европейски държави се
Коментари Харесай

Състезание по колоездене в Северозапада събра участници от страната и чужбина

Велосипедисти от Чехия, Румъния, Англия и други европейски страни се спуснаха в обиколката на Северозападна България. За втора поредна година община Чипровци благодарение на спортните клубове "Бегач " и "Колоездач " събраха фенове и експерти от страната и чужбина. По четири маршрута караха велосипедистите от 45 до 138 км. Стартът даде кметът на Чипровци Пламен Петков.
"Това е второ издание на велообиколката. Миналата година беше първият път и още тогава обещахме да я създадем годишна. Има доста участници, интернационалните участници, англичани, чехи, румънци... Това е. Популяризираме нашия Северозапад. " - разяснява Петков.
Най-малкият участник е 7 годишният Стоян, който взе участие с татко си Светлин Серафимов.
"Днес съм на съревнование. Ще се състезавам с други хора и с моя татко. С тати вървим да караме в парка колело и по този начин се приготвям за надпревари. " -сподели Стоян.
Председателят на Семеен кодекс "Бегач " Еленко Еленков разяснява, че поради огромния интерес за присъединяване на родители с деца е направена обособена възраст за тях.
"Има цели фамилии, които вземат участие, хората от ден на ден откриват този край, както се казва- местата в близост в хотелите са свършили, тъй че се радваме, че влияем положително на туризма. "
Награждаването на спечелилите е било нощес в Митровци, където е бил и събора на селото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР