Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий“ откри с неприсъствено

...
Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий“ откри с неприсъствено
Коментари Харесай

ВТУ откри академичната година неприсъствено

Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий “ откри с неприсъствено празненство 58-ата си академичната година. Предава кореспондентът ни Здравка Маслянкова. 

Заради рестриктивните мерки на противоепидемичните ограничения, за първи път над 4000 първокурсници не се събраха за откриването на академичната година в най-стария извънстоличен университет. В словото си пред паметника на светите братя Кирил и Методий ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов се обърна към студентите: 

„ Университетът не е строен за 50 % наличие и лекциите не са наложителни. Не идвайте 100 % в залите, тъй като е рисково за здравето ви. Имате опция по-големите потоци, редувайте се. За нас беше значимо да ви забележим. В началото да стартираме естествен образователен развой, с цел да ви ориентираме по какъв начин ще работим в изключителна, друга среда “.  

Учебният развой стартира присъствено във всички факултети на Великотърновския университет. За огромните аудитории са обезпечени апарати за филтриране на въздуха.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР