Великотърновската Хуманитарна гимназия е първата в страната, която вече има

...
Великотърновската Хуманитарна гимназия е първата в страната, която вече има
Коментари Харесай

Училище във Велико Търново има свое телевизионно студио

Великотърновската Хуманитарна гимназия е първата в страната, която към този момент има лично професионално телевизионно студио. В него ще се образоват учениците от паралелката по публицистика.


Залата е оборудвана със звукозаписна техника, компютър за видео и аудиообработка и съвременни камери. В нея бъдещите публицисти ще инсталират и записват първите си авторски репортажи.
За мен публицистика е нещо доста забавно - всякога има разнообразни неща, друга обстановка, друго събитие и най-много разнообразни персони.Започнахме с основите на публицистиката - писане и редактиране на текстове от най-различен тип и по най-различни тематики, които вълнуват нас и които вълнуват обществото.
Учениците издават и учебен вестник, а за основаването на новото студио работили дружно цяла година.
Павлин Витанов - шеф на Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий " - В. Търново: Всички възпитаници се включиха, освен от 9а клас. самите възпитаници помогнаха доста, просто подобен възторг и искра в детските очи рядко се вижда в последно време.Таня Мишева - публицист и учител: Това е, което се пробвам да върша, с цел да ги запаля за публицистиката и да им покажа нейната мощ, нейната опция да трансформира ориси на хора...
В телевизионното студио интензивно ще се работи и през ваканцията - дружно със експерти децата ще конфигурират новите стратегии и ще вършат проби за рабата с модерната техника.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР