Великолепната серия между Денвър Нъгетс и Юта Джаз най-сетне достигна

...
Великолепната серия между Денвър Нъгетс и Юта Джаз най-сетне достигна
Коментари Харесай

Историческият индивидуален сблъсък между Мичъл и Мъри в цифри


Великолепната серия сред Денвър Нъгетс и Юта Джаз най-накрая доближи до своя край. Донован Мичъл поведе “джазмените” към солидна преднина от 3-1 победи, само че по-късно фантастичният Джамал Мъри отговори по решителен метод и оказа помощ на Денвър да се трансформира в едвам 12-ият тим в историята на НБА, който обръща развоя в серия след закъснение от 1-3 победи.

Именно Мичъл и Мъри бяха основните настоящи лица в седемте дуела. Гардът на Юта на два пъти мина границата от 50 точки, като приключи със междинни индикатори от 36.3 точки, 5.0 битки и 4.9 асистенции. Стрелецът на Нъгетс - Джамал Мъри, също доближи до заветните 50 точки на два пъти, записвайки приблизително по 31.6 точки, 5.6 битки и 6.3 асистенции на мач. И то при какви проценти - Мичъл означи 52.5% от полето, 51.5% от тройката и 94.8% от наказателната линия, а Мъри отговори с 52.9%/49.1%/82.5%.

475 points - the most combined points from a pair of players in a single playoff series in NBA history.

Watch Donovan Mitchell & Jamal Murray's best bucket from each game of their historic scoring series!
— NBA (@NBA)
Двамата усъвършенстваха голям брой върхове в хода на серията, като след формалния завършек на 1/4-финалната борба стана ясно, че двамата са комбинирали за общо 475 маркирани точки (като съперници), подобрявайки върховото достижение на съперниците Джери Уест и Джон Хавличек от Финалите през 1969-а - 463 нанизани пункта.

Donovan Mitchell set a new record for most threes made in a playoff series... while Jamal Murray tied Steph Curry for 2nd!
— NBA (@NBA) Също по този начин, Мичъл счупи връх на ЛеБрон Джеймс за осъществени точки в границите на една серия от първи кръг - звездата на “джазмените” наниза цели 254 точки, до момента в който Краля остана втори с 241. Лидерът на Юта съумя да откри задачата 33 пъти от далечно разстояние в седемте мача, подобрявайки досегашния връх на Стеф Къри от 32.

Мъри и Денвър ще имат разполагаем единствено два дни отмора, защото в петък заран се изправят против един от любимците за купата - Лос Анджелис Клипърс, в мач №1 от полуфиналите на Западната конференция. Сезонът за Мичъл и Юта свърши, само че той се зарече, че това е единствено началото за “джазмените”.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР