Великобритания запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за

...
Великобритания запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за
Коментари Харесай

Великобритания запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за 2019 г.

Великобритания резервира студентските заеми за кандидат-студенти от Европейски Съюз и за идната година, а българите ще могат да аплайват с цялостно финансиране за английски университети и след формалния Брекзит от март 2019 година Това оповестиха от консултантската къща за обучение в чужбина "Интеграл ", уредник на ревюто "Световно обучение ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Студентите от Европейски Съюз, които аплайват в британски университети тази есен и ще се образоват във Англия през образователната 2019/2020 година, ще получават студентски заеми и ще употребяват досегашният размер на годишни такси за образование. Официалната информация е предоставена от Дамиан Хиндс - секретар по образованието на английското държавно управление, и е доказана от университетите, които са сътрудници на "Интеграл ".
Решението на държавното управление да удължи настоящите в Европейски Съюз договорености за заеми и такси за образование до образователната 2019/2020 година значи, че студентите от Европейски Съюз ще продължат да се записват на същата основа, като английските студенти, и след формалната дата на Брекзит от март 2019 година Правителството реши да фиксира и годишната такса за образование в английски университет на 9250 паунда годишно за образователната 2019/2020 година, като ограничи опциите на университетите да покачват таксите, която бе дадена през предходната година, показват от "Интеграл ".
Европейските студенти съставляват над 80 000 от общо 1,6 млн. По данни на ревюто "Световно обучение " от влизането на България в Европейски Съюз всяка година над 2000 български кандидат-студенти употребяват финансиране от английското държавно управление в размер към 9000 паунда, които покриват цялостният размер на таксите за образование. Англия е страната с най-развита система за висше обучение - с над 100 университета, означават консултантите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР