Великобритания, Япония и Италия възнамеряват да създадат изтребител от следващо,

...
Великобритания, Япония и Италия възнамеряват да създадат изтребител от следващо,
Коментари Харесай

3 държави начело с Великобритания ще създават нов свръхзвуков изтребител от шесто поколение

Великобритания, Япония и Италия имат намерение да основат изтребител от последващо, шесто потомство. Това заяви английският вестник Daily Telegraph, базирайки се на министъра на защитата на страната Грант Шепс.

" Изправени сме пред възходящи опасности в небето - интернационалното въздушно пространство става място на яростно съревнование - и не на последно място планът е заради заканите, произлизащи от Русия и Китай ", споделя Шепс.

По думите му, новият свръхзвуков изтребител се създава в " рисково време ", с цел да стане в бъдеще " дирек " на английските воено-въздушни сили (ВВС). Шепс счита, че това ще помогне на Англия, Япония и Италия да укрепят районната си групова сигурност както в Индо-Тихоокеанския район, по този начин и в Европа. Британският министър добавя, че планува да се срещне със своите японски и италиански сътрудници в Токио, с цел да подпишат съглашение, съгласно което централата на плана за новия изтребител ще бъде във Англия.

Източникът на вестника също по този начин отбелязва, че интерес да се включи в основаването на новия свръхзвуков изтребител демонстрира и Саудитска Арабия.
 Американските Военновъздушни сили оповестиха конкурс за нов изтребител
Американските Военновъздушни сили оповестиха конкурс за нов изтребител

Бойната машина ще замести F-22

Припомня се, че при започване на годината Bloomberg заяви, базирайки се на неофицилна информация, че Англия, Италия и Япония имат намерение до края на 2023 година да основат организация за началото на реализирането на план за създаване на изтребител от последно потомство. Планира(ше) се новият аероплан да бъде пуснат в употреба до 2035 година.

Както отбелязваше източникът на Bloomberg тогава, срокът за осъществяване на плана за изтребителя може да се промени, защото страните следва да решат редица въпроси, в това число избор на базиране на организацията по плана, и дали Лондон ще бъде водещ сътрудник в плана или трите страни ще имат равни дялове от собствеността.
 Какво могат двата най-нови самолета на съветската бойна авиация
Какво могат двата най-нови самолета на съветската бойна авиация

Какви са бойните характерности на многоцелевия изтребител Су-57 и стратегическия бомбардировач ПАК-ДА
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР