Великобритания въвежда пореден пакет санкции срещу руски банки, възлови промишлени

...
Великобритания въвежда пореден пакет санкции срещу руски банки, възлови промишлени
Коментари Харесай

Великобритания удря със санкции още 65 руски банки и олигарси

Англия вкарва следващ пакет наказания против съветски банки, основни промишлени браншове и редица членове на съветския хайлайф, с ъобщава " Ройтерс ".

Сред глобените са " Газпромбанк ", " Алфа банк " и жена, за която се допуска, че е доведена щерка на външния министър Сергей Лавров.

Санкциите против 59 съветски и шест беларуски юридически и физически лица включват държавната корабна компания " Совкомфлот ", частния боен реализатор " Вагнер " и " Алроса " - най-големият производител на диаманти в света с приблизителна пазарна стойност от 6,61 милиарда $.

Целта на прилаганите от Англия и други западни страни наказателни ограничения е да отслабят съветската стопанска система и да санкционират президента Владимир Путин за нахлуването в Украйна, като се стремят да го притиснат да се откаже от това, което той назовава специфична военна интервенция за " демилитаризиране " и " денацификация " на Украйна.
 Англия хвърли око на златните запаси на Путин
Англия хвърли око на златните запаси на Путин

Джонсън желае достъпът на съветския президент до тях да бъде стеснен

Под удара на английските наказания попада и Полина Ковалева. За нея английското държавно управление твърди, че е доведена щерка на Сергей Лавров , която има парцел за 4 милиона паунда в влиятелния лондонски квартал Кенсингтън. Тя го е закупила през 2016 година без ипотека.

Сред глобените също е Герман Греф, основен изпълнителен шеф на най-голямата съветска банка " Сбербанк ".

Путин не би трябвало да си прави илюзии - ние сме обединени с нашите съдружници и ще продължим да притискаме съветската стопанска система, с цел да се провали в Украйна, съобщи английският външен министър Лиз Тръс.

" Газпромбанк " е един от главните канали за заплащания за съветския петрол и газ. " Алфа банк " пък е един от най-големите частни кредитори в Русия, ръководен от Михаил Фридман, който беше глобен от Англия по-рано този месец.
 Новите наказания на Англия ще ударят съветския енергиен бранш
Новите наказания на Англия ще ударят съветския енергиен бранш

Трябва да се фокусираме върху петролния и газовия бранш, както и по какъв начин да понижим енергийната си взаимозависимост от Русия

Техните активи и тези на още четири банки ще бъдат замразени, което блокира всичките им запаси във Англия и пречи на английските компании да вършат бизнес с тях.

" Совкомфлот " беше измежду съветските юридически лица, които Министерството на финансите на Съединени американски щати ограничи предишния месец да набират капитал на американските пазари.

Повечето от новите наказания бяха въведени които неотдавна бяха признати от Народното събрание, позволявайки на Англия да отразява ограниченията, въведени от Европейския съюз и Съединените щати.

Санкциите са ориентирани и към съветските железници и отбранителната компания " Кронщад " - главният производител на съветски дронове.

Англия съобщи, че общата стойност на банковите активи, глобени след нашествието в Украйна, възлиза на 500 милиарда паунда (658,65 милиарда долара), а във връзка с олигарсите и техните фамилии - над 150 милиарда паунда.

Сред другите глобени лица са петролният магнат Евгений Швидлер и създателят на банка Tinkoff Олег Тинков.
 Лондон глоби още 350 руснаци, постанова 35% мита върху вноса на съветска водка
Лондон глоби още 350 руснаци, постанова 35% мита върху вноса на съветска водка

Англия ускорява натиска върху Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР