Великобритания въведе промени в режима на визите за милиони граждани

...
Великобритания въведе промени в режима на визите за милиони граждани
Коментари Харесай

Великобритания въведе промени в режима на визите за милиони граждани на Хонконг

Великобритания вкара промени в режима на визите за милиони жители на Хонконг, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Законовите промени плануват опция за жителите на Хонконг, които имат специфичния английски отвъдморски паспорт, да получават позволение за престояване във Англия за интервал от пет години.

Гражданите на Хонконг, за които се отнася смяната във визовия режим, ще могат както да обитават пет години на английска територия, по този начин и да работят във

Англия през този интервал. Досега притежателите на специфичния английски паспорт можеха да обитават във Англия единствено в продължение на шест месеца, като не разполагаха с опцията да работят.

Промяната във визовия режим планува също по този начин в края на петгодишния интервал на престояване жителите на Хонконг да могат да изискат английско поданство.

Реформата е отговорът на Лондон на провокиралото несъгласия решение на китайските управляващи от предишното лято да наложат на Хонконг нов закон за националната сигурност, отбелязва Франс прес.

Англия упрекна Китай, че не е извършил своите отговорности за запазване на свободите и на автономията на Хонконг в продължение най-малко на половин век, съдържащи се в съглашението за връщане на Хонконг под китайска власт през 1997 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР