Великобритания трябва да избере нов премиер и вероятно да опита

...
Великобритания трябва да избере нов премиер и вероятно да опита
Коментари Харесай

Ключовите дати до деня, в който Великобритания трябва да напусне ЕС

Великобритания би трябвало да избере нов министър председател и евентуално да опита да предоговори изискванията в договорката за Брекзит с Европейския съюз. Всичко това следва да се случи преди 31 октомври, когато страната би трябвало да напусне блока. " Ройтерс " обобщава основните дати дотогава.

Лидерска конкуренция

Управляващата Консервативна партия е в развой на избор на нов водач, който да размени Тереза Мей като министър председател и да оглави торите. В конкуренцията останаха двама претенденти – Джереми Хънт и Борис Джонсън. Победителят ще бъде определен от всички към 160 хиляди членове на партията с гласоподаване по пощата.

6-8 юли – Членовете получават бюлетини.

До 17 юли – Кандидатите вземат участие в 16 районни събития, на които членовете на партията ще могат да им задават въпроси.

23 юли – Ще бъде разгласен новият водач.

24 юли – Мей ще съобщи властта на нейния правоприемник. Тя ще организира последната си сесия с въпроси и отговори в Народното събрание преди да се срещне с кралицата и да се отдръпна.

Парламентът

Новият министър председател може да се изправи пред неотложен тест на способността му да ръководи. Опозиционната Лейбъристка партия може да внесе избор на съмнение. За да оцелее, министър председателят ще би трябвало да завоюва избор в Народното събрание. Ако държавното управление изгуби избор на доверие, има 14 дни, в границите на които може да опита да завоюва различен избор на доверие или ще има избори.

25 юли – Парламентът излиза в лятна почивка. Ако има избор на съмнение, той евентуално ще се състои в този ден.

3 септември – Очаква се Народното събрание да се събере за къса сесия, която елементарни продължава към две седмици преди още едно спиране до момента в който партиите проведат годишните си конференции. Точната дълготрайност на тази сесия не е оповестена.

21-25 септември – Годишна конференция на опозиционната Лейбъристка партия.

29 септември - 2 октомври – Годишна конференция на Консервативната партия.

Началото/средата на октомври – Парламентът възобновява активността си след партийните конференции. Все още не са оповестени точните дати за тази сесия. Според английското законодателство каквато и да е нова договорка за Брекзит ще би трябвало да получи утвърждение от Народното събрание преди да бъде утвърдена.

31 октомври – Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз.

Какво може да направи приемникът на Мей с Брекзит четете тук.

Какви са вижданията на Джонсън и Хънт за Брекзит четете тук.

Може ли английският парламент да спре Брекзит без договорка четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (601)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР