Великобритания тази седмица ще започне да предлага ваксинация срещу коронавируса

...
Великобритания тази седмица ще започне да предлага ваксинация срещу коронавируса
Коментари Харесай

Великобритания ще започне да предлага ваксинация на уязвими деца от 5 до 11 г.

Великобритания тази седмица ще стартира да предлага имунизация против ковид на най-уязвимите деца на възраст от 5 до 11 години, съобщи Ройтерс, базирайки се на Националната здравна работа.

В съпоставяне с някои други страни Англия забави започването на акцията за имунизиране на децата на възраст от 5 до 11 години и не има намерение да имунизира цялата възрастова група, за разлика да вземем за пример от Съединени американски щати и Израел.

Британската Национална здравна работа заяви, че децата във възрастовата група, които са в клинична рискова група или живеят дружно с хора с потисната имунна система, ще могат да бъдат инжектирани с първа доза ваксина против COVID-19 в сходство с насоките, издадени предишния месец от Съвместния комитет по имунизациите и имунизациите.

" Бих желала родителите и настойниците да спокойни, че никоя нова ваксина за деца не би била утвърдена, в случай че не дава отговор на стандартите за сигурност, качество и успеваемост ", заяви английската министърка, отговаряща за имунизациите.

Дозите от имунизацията на Pfizer/BioNTech, с които ще бъдат имунизирани децата, са понижени до 10 микрограма - една трета от дозата за възрастни.

Броят на инфектираните деца в учебна възраст в Англия сега е висок и по оценка на английската Национална статистическа работа близо 12 % от по-малките възпитаници са били инфектирани с ковид през седмицата, завършила на 22 януари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР