Великобритания смята, че изтеглянето на Русия от Херсон е унижение

...
Великобритания смята, че изтеглянето на Русия от Херсон е унижение
Коментари Харесай

Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на руската армия от Херсон?

Великобритания счита, че изтеглянето на Русия от Херсон е оскърбление за съветската войска. На този декор някогашният съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че Русия към момента не е посочила на какво е способна. Може ли в действителност крачката обратно да се трансформира в отскок за Кремъл?

Изтеглянето на Русия от единствената районна столица в Украйна, която бе завладяна от началото на нашествието през февруари, е следващото оскърбление за нейната войска, само че Москва продължава да съставлява опасност, съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс. По думите му това е „ следващ стратегически неуспех за тях “.

През февруари Русия не съумя да превземе нито една от главните си цели, с изключение на Херсон. Сега, откакто и това е предадено, елементарните хора в Русия сигурно би трябвало да се запитат „ За какво беше всичко това? “, сподели Уолъс, представен от Reuters.

Оттеглянето на Русия в петък бележи третото огромно оттегляне от войната и първото, включващо отвод от толкоз огромен град. Уолъс сподели, че съветската войска е претърпяла голяма загуба на животи в подмяна на интернационална изолираност и оскърбление, а Украйна ще напредва с поддръжката на Англия и интернационалната общественост.

И макар че отдръпването е добре пристигнало, никой няма да подценява продължаващата опасност от Руската федерация “, заключи той.
Русия към момента не е посочила всичко
Днес Русия построява еднакъв международен ред за бъдещето и се бори сама против Запада, като в същото време пази жителите си и връща земите си, сподели в събота заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от ТАСС. Според Медведев страната прави всичко допустимо, с цел да избави живота на своите военнослужещи и цивилни при осъществяване на бойни задания. Коментирайки употребяваните оръжия, той сподели:

По аргументи, явни за всички рационални хора, Русия към момента не е употребила целия си боеприпас от оръжия. Нито е поразила всички вероятни противников цели в местности. Всичко с времето си. "
Капан ли е изтеглянето от Херсон?
Според военачалник сър Ричард Ширеф, някогашен заместник-върховен главнокомандващ на НАТО, този ход може може да се окаже капан за украинските сили, които неотдавна реализираха впечатляващи триумфи на юг. Не би трябвало да одобряваме нищо, което руснаците споделят за чиста монета, тъй че мисля, че първият въпрос е да разберем какво се случва, акцентира той.

Няма да седнал съм тук и да споделям, че това не е капан. Никога не приемайте казаното от руснаците за чиста монета “, разяснява Ширеф пред Sky News.

Кореспондентът на медията в Москва Даяна Магнай разказва изтеглянето като „ крайъгълен камък “. По думите й стотици цивилни са били евакуирани от Херсон поради боевете в региона. Тя не вижда смисъл от окупацията на градове, които в никакъв случай не са се чувствали свързани с Русия.

Донецка и Луганска област са друго нещо, тъй като през последните 8 години те бяха самопровъзгласили се републики. Херсон и Запорожие бяха доста, доста друго нещо. Имаше доста изгубени съветски животи, пробвайки се да завладяват тази територия, пробвайки се да задържат тази територия. И в този момент те се отдръпнаха от нея. Това е значим крайъгълен камък. “

Шон Бел, пенсиониран вицемаршал, сподели пред Sky News, че макар че не счита изтеглянето от Херсон за „ капан “, въпреки всичко е значимо да се запитаме: „ Защо в този момент? “

Ясно е, че съветският приоритет е в Донбас. Ако го погледнете от чисто военна позиция, като имате хиляди ваши бойци, изолирани в Херсон, обкръжени, създавайки логистично предизвикателство, а губите борбата в Донбас, няма смисъл. Така че изтеглянето от Херсон и пренасочването им наподобява има доста повече смисъл. “

 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвойна в Украйна Дмитрий Медведев войска отдръпване Англия ПоследниНай-четениПолитика 720 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Политика 336 Проблеми в парадайса: Срещата на Г-20 в Бали може да е една от най-напрегнатите Любопитно 104 Ритуали за здраве в Este Fitness & Spa Любопитно 112 Гросмайстори в бизнеса Компании 12853 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Компании 8792 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Крипто 7378 Обрат на 180°: Binance отхвърли да избавя FTX и срина криптовалутите Индустрии 4742 Чуждите вложители към този момент не търсят единствено ниски заплати в България Всички новиниОще от ПолитикаВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР