Великобритания ще трябва да живее с последствията от това, че

...
Великобритания ще трябва да живее с последствията от това, че
Коментари Харесай

Меркел затръшна вратата пред Великобритания за пост-Брекзит компромис

Великобритания ще би трябвало да " живее с следствията " от това, че английският министър председател Борис Джонсън изостави проекта на предшественичката си на поста Тереза ​​Мей за поддържане на тесни стопански връзки с Европейския съюз след Брекзит. Това акцентира немският канцлер Ангела Меркел, като втвърди тона си по отношение на вероятността за сюжет без съглашение сред Европейски Съюз и Лондон в края на годината.

След повече от три години, в които немският канцлер неведнъж акцентира своята отвореност към съглашение, което би поддържало настоящите потоци на Англия в търговията с Общността, тя загатна, че вратата, водеща до сходен компромис, към този момент се е затворила.

" Трябва да изоставим концепцията, че ние би трябвало да определим какво би трябвало да желае Англия ", посочи Меркел в огромно изявление за дребна група европейски вестници, в това число английския " Гардиън ". " Англия да дефинира, а ние, ЕС27, ще отговорим по подобаващ метод. "

Говорейки дни преди Германия да поеме ротационното председателство на Европейски Съюз, Меркел даде да се разбере, че нейният приоритет е вместо това да прокара избавителен проект по отношение на пандемията от новия ковид, с цел да спре сриването на стопанската система на Европа в най-големия спад от 1930-те години.

Навършвайки се през тази седмица 4 години от референдума за Брекзит, смяната на реториката от страна на канцлерката също по този начин наподобява да поставя завършек на възобновените спекулации в английските медии, че Меркел може да се опита да смекчи алените линии на Брюсел, с цел да обезпечи съглашение в последния миг.

" С премиера Борис Джонсън, английското държавно управление желае да дефинира за себе си какви връзки ще има с нас след напускането на страната ", показва Меркел и прибавя: " Тогава ще би трябвало да живее с следствията, несъмнено, т.е. с по-малко взаимосвързана стопанска система. "

По думите ѝ в случай че Англия не желае да има правила за околната среда и пазара на труда или обществени стандарти, които да са сравними с тези на Европейски Съюз, " нашите връзки ще бъдат по-малко близки. Това ще значи, че Лондон не желае стандартите да продължат да се развиват редом ".

Преговорите сред Англия и Европейски Съюз са в невъзможност по отношение на това дали Обединеното кралство би трябвало да се обвърже с разрастващите се правила на Европейски Съюз за държавната помощ и общите екологични, обществени и трудови стандарти в подмяна на комерсиално съглашение с нулеви мита.

Посланикът на Германия в Брюксел Михаел Клаус неотдавна съобщи, че чака Брекзит да владее по-голямата част от политическото внимание през есента, разпалвайки английските очаквания, че шестмесечното председателство на Германия на Съвета на Европейски Съюз може да изтласка назад договарянията в челото на политическия дневен ред преди удълженият интервал да завърши на 31 декември.

Ала в изявлението, извършено към голямата кръгла конферентна маса в постройката на канцлерството в Берлин, с цел да се изпълнят разпоредбите за физическо разграничаване, немският канцлер е дала обещание да изразходва по-голямата част от политическата си сила по време на председателството на Германия за доближаване на страните членки на Европейски Съюз към взаимен стопански отговор на " предизвикателство с невиждани размери ", сложено от пандемията от новия ковид.

Кризата, подбудена от ковид, която се развихри на 15-ата и последна цялостна година от престоя на Меркел на върха на немската политика, не просто докара до незабравим растеж на нейния персонален рейтинг на утвърждение, само че и до извънредно оттласкване от надълбоко вкоренената фискална въздържаност на нейната консервативна партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР