Великобритания ще спазва правилата за свободно движение на работници само

...
Великобритания ще спазва правилата за свободно движение на работници само
Коментари Харесай

Лондон: Свободното движение на работещите приключва през 2019 г.

Англия ще съблюдава разпоредбите за свободно придвижване на служащи единствено до фактическото си овакантяване на Европейски Съюз напролет на 2019 година След това на острова ще влязат в действие нови имиграционни правила. Това оповестиха през днешния ден Брандън Люис, държавният министър, който дава отговор за имиграцията, и вътрешният министър Амбър Ръд.

Свободното придвижване на хора и капитали е един от четирите съществени правилото на Европейския съюз, само че той няма да важи за Англия след напускането й, изясни държавният министър Брандън Люис. Свободното придвижване на служащи сред Англия и Европейския съюз ще завърши, когато напуснем съюза, т.е. напролет на 2019 година. Ние сме безусловно безапелационни по въпроса, съобщи през днешния ден в изявление за Би Би Си Брандън Люис. А вътрешният министър Амбър Ръд оповести желанията на Лондон да създаде лични имиграционни правила след Брекзит. В публикация за „ Файненшъл таймс " тя разясни, че новите правила ще дават отговор на потребностите на английския бизнес и общество. Тя увери компаниите и жителите на Европейски Съюз, че няма да има внезапни промени след напускането на Европейски Съюз.

Междувременно Амбър Ръд е поръчала без значение проучване за мястото на жителите на Европейски Съюз в английската стопанска система, съобщи Ройтерс. Анализът би трябвало да откри, по какъв начин миграцията визира трудовия пазар и стопанската система, и какви правила са нужни след Брекзит, с цел да се съживи стопанската система на острова. През второто полугодие английската стопанска система е отбелязала най-малък растеж от 0,3% спрямо първите три месеца на годината. Но все пак остава доста под растежа от предходната година, сочат статистическите данни.

Напускането на Европейски Съюз ни дава опция да поемем надзор върху имиграцията от Европейски Съюз. Ще продължим да привличаме тези, които са от изгода за нас стопански, обществено и в културно отношение, се показва в изказване на Амбър Ръд.

Същевременно доста компании изрекоха опасения, че нямат да могат да наемат хората, които са им нужни, с цел да работят - от квалифицирани финансисти до неквалифицирани аграрни служащи. Подобна вероятност би ги принудила да изоставен Англия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР