Великобритания ще прекрати членството си в ЕС на 29 март

...
Великобритания ще прекрати членството си в ЕС на 29 март
Коментари Харесай

Тереза Мей иска да протака Брекзит до март 2021 г.

" Англия ще приключи участието си в Европейски Съюз на 29 март 2019 година Нашите връзки с Европейски Съюз могат да се развият по нови способи. Предлагам временен интервал след 2019 година за цялостно осъществяване на проекта за Брекзит.

Англия ще продължи да заплаща за бюджета на Европейски Съюз до 2020 година и ще извърши отговорностите си ". Това съобщи английският министър председател Тереза Мей по време на дълго чаканата тирада в италианския град Флоренция за бъдещите връзки на Лондон с Европейски Съюз, съобщи " Гардиън ", представен от Inews.

Премиерът изиска достъпа на Англия до пазара на Европейски Съюз да продължи по време на преходния интервал до края на 2020 година, като през него разпоредбите на Европейски Съюз ще продължат да се съблюдават.

Тя чака този интервал да продължи към 2 години. Мей сподели, че пристигналите на Острова през този интервал ще би трябвало да се записват.

" Англия напуща Европейски Съюз. Обединеното кралство желае да бъде международна, свободно търгуваща нация ", заявява министър председателят. 

Тя разясни, че " за доста хора това е притеснителен интервал, само че гледа на бъдещето с оптимизъм ". Според нея " Брекзит може да помогне на Европейски Съюз, тъй като Англия няма да взе участие в интеграцията на страните членки ". По думите й в този момент има огромен спор по какъв начин да се оформи Европейски Съюз и Лондон не желае да взе участие в него.

" Искаме да бъдем вашият най-силен другар и сътрудник, до момента в който Европейски Съюз и Англия преуспяват дружно ", прикани тя. " Масовата миграция и тероризмът са два образеца за провокациите пред нашите европейски полезности, които можем да разгадаем единствено посредством партньорство ".

Мей е безапелационна, че климатичните промени и разпространяването на нуклеарни оръжия от КНДР са други две провокации, които би трябвало да бъдат позволени на интернационално равнище.

" Англия постоянно ще стои до приятелите и съдружниците си при отбраната на тези полезности ", даде обещание тя. И добави: " Англия може да напуща Европейски Съюз, само че ние не напущаме Европа. Лондон ще продължи да води Европа по въпроси, които засягат сигурността ".

По думите й съглашение за Брекзит е в " интерес за всички нас ". Тя разясни, че Обединеното кралство е склонно да обещае, че решенията на Европейския съд ще бъдат вземани под внимание при правосъдни решения в английските съдилища, засягащи жители на Европейски Съюз.

Според " Гардиън " това е отстъпка за Европейски Съюз.

" Искаме жителите на Европейски Съюз да останат във Англия. Ние ги ценим ", съобщи още министър-председателят и добави, че една от нейните цели е да се подсигуряват техните права.

" Гаранцията, която давам, е ясна ", разясни тя и посочи, че ще подсигурява правата на жителите на Европейски Съюз след Брекзит със закон.

От думите й стана ясно, че Англия е разгласила 14 документа за Брекзит, водени са три кръга договаряния.

Според нея Англия и Европейски Съюз са ангажирани да защитят Белфасткото съглашение и общата зона за пътешестване.

Мей счита, че Брюксел и Лондон споделят огромна отговорност да създадат Брекзит да проработи, наблягайки, че триумфът на Европейски Съюз е " надълбоко " в народен интерес на Обединеното кралство.

" Обединеното кралство към момента е " горделив член на фамилията на европейските народи ", съобщи още Мей. Според нея страната й  ще продължи да работи с Европейски Съюз " като суверенна страна, следена от английския народ ".

" Европейски Съюз в никакъв случай не се е усещал като интегрална част от нашата история ", счита Мей и разясни, че суверенитетът може да донесе огромни изгоди.

Британският министър председател уточни, че норвежкият и канадският модел са незадоволителни за Англия. Това значи, че Лондон няма да търси участие в единния пазар на Европейски Съюз или подписване на съглашение за свободна търговия като това сред Канада и съюза.

Мей не желае модел, на който се радва друга страна, а " изобретателен метод ", водещ до нещо по-добро, защото канадският модел ще докара до обилни ограничавания на английския пазар и стопанската система няма да завоюва. Също по този начин тя счита, че и моделът с Норвегия няма да проработи и че ще има доста възражения.

" Принуждаването на Англия да избере сред модела Европейска икономическа зона и модела от вида Канада е лишено от въображение. Не би било най-хубавият път да се действа ", уверена е тя.

Министър-председателят предложи на Европейски Съюз контракт за сигурност, споделяйки, че Англия " абсолютно се ангажира да поддържа сигурността на Европа ". Също по този начин желае нов контракт с Европейски Съюз в региона на правораздаването, защото ще се нуждаят от мощен механизъм за разрешаване на разногласия.

По думите й Европейски Съюз и Англия споделят ангажимент за свободна търговия. Тя разгласи, че желае да се избегне триене за границата. Според нея държавното управление желае да отбрани правата на служащите. " Ново партньорство е премията. Бъдещето на Англия е ярко ", счита Мей.

На речта не участваха водачи на Европейски Съюз, а най-вече дипломати и италиански предприемачи.

Междувременно в италианския град беше проведен митинг против Брекзит. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР