Последиците от катастрофата, в която загина иранският президент, очаквам да

...
Последиците от катастрофата, в която загина иранският президент, очаквам да
Коментари Харесай

Политолог: Смъртта на иранския президент не променя нищо

Последиците от злополуката, в която почина иранският президент, чакам да са само вътрешнополитически, тъй като вътре в Иран има фракции, които спорят за власт. Но във връзка с външната политика нямам доверие, че ще има някаква смяна, тъй като има корав консенсус за това, че Западът е врага и че иранското въздействие в Близкия изток би трябвало да продължи да се уголемява. 

Това разяснява пред Нова тв политологът доц. Искрен Иванов. 

Не имам вяра, че тази обстановка ще ескалира обстановката в района във връзка с войната на Израел и Ивицата газа. Защото огромните артисти в района - Съединени американски щати, Русия и Китай, са срещу ескалацията на напрежението, защото това може да подпали голяма война. Така че щом огромните нямат интерес, обстановката в района ще остане в границите на допустимото, разяснява той.

Оттук-нататък външната политика на Иран ще се резервира, а тя има три съществени стълба - доразвиването на иранската нуклеарна стратегия, продължение на опълчване на Израел и съдружниците му в района, усилване на контактите с Русия, уточни той.

В момента Иран е притисната и от Израел, и от Русия, тъй че във вътрешнополитически проект там няма по какъв начин нещо да се промени, разяснява доцент Иванов. 

В страна като Иран смяната е малко нероятна. Истината е, че основните решения, които ще се вземат, въпреки всичко касаят огромните артисти. Все отново ние видяхме, че когато имаше предпоставки за война сред Израел и Иран Съединени американски щати и Русия се намесиха и напрежението спадна, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР