Великобритания продава на Полша ракети за 1,9 милиарда паунда (2,37

...
Великобритания продава на Полша ракети за 1,9 милиарда паунда (2,37
Коментари Харесай

Великобритания продава на Полша ракети за 1,9 млрд. паунда

Великобритания продава на Полша ракети за 1,9 милиарда паунда (2,37 милиарда долара), съобщава " Ройтерс ".

Британският клон на европейския производител на ракети MBDA подписа договорка с Варшава, според която ще ѝ даде проектирана от Англия система за противовъздушна защита.

" Радвам се, че вършим още една крачка напред в дълбоките исторически връзки в региона на защитата на Англия и Полша с подписването на най-голямата до момента договорка за експорт на отбранителни качества сред Обединеното кралство и Полша ", съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс.

Ракетната договорка планува Англия да достави 22 полски батареи за противовъздушна защита с английски общи противовъздушни модулни ракети (CAMM) и пускови установки. Правителството показва, че договорът ще обезпечи над 500 работни места в английския клон на MBDA.

Компанията е благосъстоятелност на френската Airbus и английската BAE Systems - и двете с дял от 37,5%, както и на италианската отбранителна и галактическа група Leonardo, притежаваща останалите 25%.

Разработените от Англия ракети CAMM към този момент са ситуирани в Полша с английската войска, за да пазят нейното въздушно пространство след нахлуването на Русия в Украйна.

Системата може да нападна въздушни цели на разстояние до 25 километра и е в положение да порази обект с размер на топка за тенис, движещ се над скоростта на звука.

Миналата година Лондон, Варшава и Киев се договориха да развият тристранно сътрудничество чрез подсилване на своите отбранителни качества и източния фланг на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР