Великобритания преживява най-топлия си февруари в историята и някои от

...
Великобритания преживява най-топлия си февруари в историята и някои от
Коментари Харесай

За първи път през зимата във Великобритания температури от над 20 градуса

Англия претърпява най-топлия си февруари в историята и някои от най-високите температури, регистрирани в миналото през зимата. Това оповестиха синоптици, представени от английския в. " Гардиън ".

Температурите в Уелс са достигнали 20,3 градуса по Целзий тази заран и са се повишили до 20,6 градуса в следобедните часове. Преди това най-високата записана температура през февруари е била 19,7 градуса в Лондон през 1998 година

Това е първият път, когато температурите са надвишили 20 градуса през зимата , прецизираха от английската метеорологична работа. Времето внезапно контрастира с началото на месеца, когато в страната бяха регистрирани температури под нулата.
 Испания влага 47 милиарда евро за битка с климатичните промени
Испания влага 47 милиарда евро за битка с климатичните промени

Макар че предстоят парламентарни избори на 28 април

Водещият метеоролог на английската метеорологична работа Стив Уилингтън акцентира, че разликата е забележителна: " През уикенда можехме да забележим температури с съвсем 10 градуса по-високи от това, което обикновено може да чакаме по това време на годината, тъй че сигурно ще има чувство за пролет във въздуха в цялата страна. "

" Северозападните елементи на Обединеното кралство ще са мокри и ветровити понякога през тази седмица, само че устойчивите условия ще се разпространят до всички елементи на страната до уикенда, носейки обилие от слънчева светлина и извънредно меки температури, които биха могли да се конкурират с настоящите рекордьори за февруари ", добави Уилингтън.
 Климатични и стопански опасности могат да доведат до раздробяване на системата
Климатични и стопански опасности могат да доведат до раздробяване на системата

Ново проучване приканва за незабавни и радикални промени за отбрана на политическата и обществена система.

Отговаряйки на информациите на метеоролозите, депутатът от Зелената партия Керълайн Лукас разяснява, че по-високите температури са обезпокоително събитие : " Обичам да извозвам следобеда на слънце, както всеки различен, само че е невероятно да се отърся от чувството, че това не е вярно . След невижданата световна гореща вълна предходната година и смъртоносните температури през последния месец в Австралия, нашето базово усещане за това кое е обикновено се трансформира. "

" Преживяваме климатичен колапс и вместо да подхващаме незабавни дейности, министрите не престават, като че ли нищо не се е трансформирало . Правителството би трябвало да се разсъни за тази рецесия, незабавно да разгласи изключителна обстановка в региона на климата и да вкара " Зелен нов курс ", с цел да обезпечи зелена работа на всички, които желаят такава и да трансформира нашата стопанска система, с цел да се предотврати климатична злополука ", настоя Керълайн Лукас.
 Климатичните промени - най-голямата международна опасност
Климатичните промени - най-голямата международна опасност

Това излиза наяве от изследване на Pew, в което са взели участие 26 страни напролет на 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР