Великобритания потъна в траур. На 96-годишна възраст почина Кралица Елизабет

...
Великобритания потъна в траур. На 96-годишна възраст почина Кралица Елизабет
Коментари Харесай

Сбогом Елизабет: Отиде си платинената кралица

Великобритания потъна в печал. На 96-годишна възраст умря Кралица Елизабет II – монархът, който ръководи рекордно дълго Англия. Новината за влошеното ѝ здраве събра Балморал кралското семейство.  

Животът на Елизабет Втора е придружен от невероятни събития, истории и прекарвания. Първото от тях е възкачването ѝ на трона на английската монархия.

При раждането на Елизабет II никой не допуска, че това ще стане факт, само че когато крал Джордж VI ненадейно умира неговата 25-годишна щерка внезапно сяда на трона.

По-късно кралицата споделя за тази решаваща стъпка в своя живот следното: „ Баща ми умря прекомерно млад и напълно ненадейно. И трябваше да направя най-хубавото, което бе по силите ми, и да приема обстоятелството, че това е моята орис ”.

Елизабет е родена рано сутринта на 21 април 1926 година През годините тя допира ориста на милиони хора посредством решенията си на трона. В Туитъра на кралското семейство беше направена къса ретроспекция на събитията, съпътствали ръководството ѝ.

Важна част от живота на Елизабет е починалият ѝ към този момент брачен партньор - принц Филип. Тя се омъжва за него на 20 ноември 1947 година в Уестминстърското абатство.

Първото им дете - Чарлз се ражда  на 14 ноември 1948 година През 1950 година се ражда щерка им – Ан. 10 години по-късно идва и Андрю, а през 1964 година се ражда и най-малкият им наследник, Едуард.

Сериозен удар за кралицата беше гибелта на брачна половинка ѝ предходната година. Той беше определян като нейна най-голяма опора. Двамата се срещат, когато тя е на 13 години, а бракът им продължава 73. 

Със гибелта на кралицата Англия потъва в 12-дневен печал . Цялата страна стопира нормалния си ход.

След тъжното известие прислужник, облечен в траурни облекла, ще закача известие за смъртта
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР