Великобритания подготвя планове за наемане на множество кораби, които й

...
Великобритания подготвя планове за наемане на множество кораби, които й
Коментари Харесай

Флотилия от кораби ще спасява Великобритания от глад след Brexit

Великобритания приготвя проекти за наемане на голям брой кораби, които й доставят храна и медикаменти при положение, че не успее да реализира договорка за Brexit.

Причината е, че главният маршрут за доставки през Ламанша може бързо да бъде блокиран от засилен митнически надзор от френската страна, принуждавайки Англия да търси различни способи за набиране на артикули от " критичнa нужда ", написа лондонският Times.

Предупрежденията за следствията от овакантяване на Европейски Съюз без нужната подготовка са обсъждани на съвещание на английското държавно управление, а министрите към момента са разграничени на 2 лагера за метода, по който да се реализира идният Brexit.

Заплахата да има сериозен дефицит на храна и медикаменти на Острова след отдръпването от Европейски Съюз наподобява все по-реална и мощно тревожи премиера Тереза Мей.

 Англия остава без храна, гориво и медикаменти, в случай че не реализира договорка за Brexit
Англия остава без храна, гориво и медикаменти, в случай че не реализира договорка за Brexit

Страната е изцяло подвластна от европейските артикули, доставяни през Ламанша

Правителството всяка седмица ще разисква дейностите по подготовката за Brexit и всички нужни елементи. " Приоритетът на държавното управление е да подписа договорка ", съобщи Мей пред министрите си.

Маршрутът за доставка на артикули през Ламанша може да действа единствено на 12-25% от естествения му потенциал до 6 месеца след Brexit, съгласно оценки на кабинета.

" Каквото и да вършим в нашата част, французите могат да причинят безпорядък, в случай че правят инспекции в тяхната. Дувър-Кале ще бъде мястото, където може да се образува запушалка ", предизвести шефът на администрацията на Мей Дейвид Лидингтън, който де факто е неин заместител.

Ако Англия напусне Европейски Съюз без договорка, двете страни ще бъдат в разнообразни митнически юрисдикции и потокът от артикули през Ламанша ще би трябвало да се ревизира.

 Англия се приготвя за запасяване с храни и медикаменти преди Brexit
Англия се приготвя за запасяване с храни и медикаменти преди Brexit

В случай на излизане от блока без договорка

Именно поради това транспортният министър Крис Грейлинг предложи на сътрудниците си страната да наеме кораби, насочвайки доставките към други свои пристанища, с цел да се избегне претоварването на Дувър-Кале.

Плавателните съдове би трябвало да употребяват по-малко натоварени морски пътища, което да редуцира времето за доставка. " Става дума за обезпечаването на значими доставки като храна, медикаменти, може би автомобилни елементи ", сподели съобщи различен източник на лондонския Times осведомен с плануваната самодейност.

Не всички обаче са уверени в триумфа на тази самодейност. " Идеята на държавното управление, обвързвана с потреблението на фериботи, е леко неуместна ", съобщи различен източник на вестника.

" Трудно е да се планува от кое място ще се намерят бързо спомагателни кораби. И не си представям по какъв начин други пристанища в Обединеното кралство могат да се оправят с големите размери, които сега минават през пролива Дувър ", съобщи Поулин Бастидън, началник в Асоциацията за транспорт на товари.

 Англия губи милиарди при всички сюжети за Brexit
Англия губи милиарди при всички сюжети за Brexit

Предпочитаната от Тереза Мей договорка ще коства £615 милиона на седмица

Вносът от Европейски Съюз задоволява към 30% от питателните потребности на Англия, а Дувър е основна входна точка с над 2.5 млн. тежкотоварни коли, минаващи през него всяка година.

" Оставаме уверени в постигането на съглашение с Европейски Съюз, само че вярно е държавното управление и промишлеността да се приготвят за редица сюжети. Продължаваме да работим в тясно съдействие с редица сътрудници по проектите за изключителни обстановки, с цел да подсигуряваме, че търговията може да продължи да се движи допустимо най-свободно сред Обединеното кралство и Европа ", обявиха от английското транспортно министерство.

Евроскептичните консерватори са сигурни, че Париж няма да допусне спиране на маршрута Дувър-Кале, заради икономическите вреди, които би понесъл района на Кале в Северна Франция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР