Великобритания официално ще обяви Революционната гвардия на Иран, която арестува

...
Великобритания официално ще обяви Революционната гвардия на Иран, която арестува
Коментари Харесай

Великобритания обявява иранската Революционна гвардия за терористична организация

Англия публично ще разгласи Революционната армия на Иран, която арестува седем души, свързани с Обединеното кралство поради антиправителствени митинги, за терористична група . Това заяви английския вестник Telegraph.

Ходът, който ще бъде разгласен до седмици, е подсилен от министъра на сигурността на Англия Том Тугендхат и вътрешния министър Суела Брейвърман.

Обявяването на Революционната армия на Иран като терористична група би означавало, че ще стане престъпно закононарушение да принадлежиш към групата, да присъстваш на нейните срещи и да носиш нейното лого обществено.

Иранската революционна армия предходната седмица арестува седем души, свързани с Англия поради антиправителствени митинги , които раздрусаха страната след гибелта на Махса Амини, 22-годишна иранка, която беше задържана за носене на " неуместно облекло " съгласно строгия ислямски закон на Иран код за обличане за дами.

Британският премиер Риши Сунак прикани Иран да спре задържането на лица с двойно поданство. По думите му тази практиката не би трябвало да се употребява за приемане на " дипломатически лостове ".
 Иран: Арестувахме седем души, свързани с Англия, поради митингите
Иран: Арестувахме седем души, свързани с Англия, поради митингите

Според Техеран те са " водачи " на протестите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР