Великобритания очаква тази година 56 000 мигранти да достигнат бреговете

...
Великобритания очаква тази година 56 000 мигранти да достигнат бреговете
Коментари Харесай

Великобритания се стяга за рекордна мигрантска вълна

Великобритания чака тази година 56 000 мигранти да доближат крайбрежията ѝ, прекосявайки Ламанша с лодки, оповестява " Ройтерс ".

Това значи, че страната ще бъде принудена да даде леговище на до 140 000 души.

Премиерът Риши Сунак дефинира прекъсването на притока от лодки като един от петте си целта, откакто през 2022 година броят на мигрантите, идващи на южното крайбрежие на Англия, скочи до рекордно равнище от над 45 000 души, което е ръст от 500% през последните две години.

Само от началото на тази година над 5000 души са пристигнали във Англия през Ламанша.

В правосъдни документи, показани като част от дело, заведено против страната във Върховния съд на Лондон, държавното управление показва, че към март се счита, че е обезпечено леговище на повече от 109 000 души, като 48 000 от тях са в хотели против 6,2 милиона паунда дневно.

" Показателно е, че броят на нуждаещите се от поддръжка се планува да нарасне още повече: оперативните проекти на Министерството на вътрешните работи се основават на сюжети за идване на до 56 000 лодки през 2023 година ", се отбелязва в документа и се добавя, че това би нараснало популацията за прехрана до сред 120 000 и 140 000 души.

Недоволството против имиграцията се трансформира в огромен проблем в английската политика и през март консервативното държавно управление на Сунак разгласи нов закон, забраняващ на идващите с лодки да желаят леговище. Вместо това те ще бъдат депортирани назад в родината си или в безвредна трета страна.

Миналата година Англия възнамеряваше да изпрати десетки хиляди мигранти на повече 6400 км в Руанда. До момента обаче няма нито една депортация, така като съдът би трябвало да се произнесе дали тази политика е законна.

Междувременно стана ясно, че държавното управление обмисля използването на военни бази и остарели фериботи за настаняване на търсещи леговище, само че този проект бе посрещнат от рецензии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР