Великобритания обмисля да подкрепи специален международен трибунал, който да съди

...
Великобритания обмисля да подкрепи специален международен трибунал, който да съди
Коментари Харесай

Великобритания подкрепя трибунал, който да съди Путин за войната в Украйна

Англия обмисля да поддържа специфичен интернационален арбитражен съд , който да съди съветския президент Владимир Путин за войната в Украйна , сподели английската министърка на външните работи Лиз Тръс в диалог с украинския народен представител Олексий Хончаренко по радио " Таймс ". Тя разясни, че кабинетът в Лондон търси ефикасен метод, с цел да бъдат подведени под отговорност съветските водачи за ужасяващите военни закононарушения, заяви Българска телеграфна агенция.

Украинското държавно управление упорства да бъде основан специфичен интернационален арбитражен съд, който да съди Путин и представители на съветското държавно управление за закононарушенията против украинците.

Лиз Тръс сподели, че на Украйна е оказвана поддръжка за събирането на доказателства като показания на очевидци и видеозаписи . Британското държавно управление желае наказателно гонене на тези, които са направили военни закононарушения, в това число полово принуждение и набези против цивилни, съобщи тя.

През март английският министър на правораздаването Доминик Рааб даде обещание страната да окаже цялостна поддръжка за започване на дело за военни закононарушения против Путин и неговите военни командири в Украйна . Така те няма да могат да напущат Русия заради риск от арест, означи той.

Рааб сподели още, че Западът би трябвало да покаже стратегическа устойчивост при преследването за военни закононарушения, и напомни, че в предишното е имало песимизъм дали може да бъдат изправени пред съда Слободан Милошевич, Радован Караджич и Чарлз Тейлър, които в последна сметка бяха наказани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР