Великобритания може да се окаже страната с най-високо равнище на

...
Великобритания може да се окаже страната с най-високо равнище на
Коментари Харесай

Великобритания може да се окаже най-зле засегната от Covid-19 в Европа

Англия може да се окаже страната с най-високо ниво на умряли от ковид в Европа, съобщи един от водещите научни съветници на английското държавно управление в неделя.

Проф. Джеръми Фарар, шеф на Wellcome Trust и експерт по епидемиология в Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage), означи, че количеството от близо 1000 умряли дневно демонстрира, че Англия е в сходна обстановка с най-лошо засегнатите от вируса европейски страни.

Запитан дали Англия може да се окаже най-силно наранена от ковид страна, той съобщи пред Би Би Си: " Възможно е. Броят във Англия продължава да пораства. Надявам се, че сме покрай понижаване и след седмица или две броят на хората, които се нуждаят от болница, да намалее. Но да, Англия сигурно ще е една от най-лошо засегнатите, в случай че не и най-лошо наранена страна в Европа ".

Проф. Фарар сподели, че Германия досега е съумяла да задържи ниска смъртността от вируса поради " забележителния " мащаб на тестването, въведен още в ранната фаза и изолацията на хората, които са се заразили.

Борис Джонсън благодари на медиците, които го лекува т
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР