Великобритания може да глоби TikTok с 27 млн. паунда след

...
Великобритания може да глоби TikTok с 27 млн. паунда след
Коментари Харесай

Великобритания може да глоби TikTok с 27 млн. паунда за липса на защита за личните данни на децата

Великобритания може да санкции TikTok с 27 млн. паунда след следствие, което откри, че приложението за шерване на къси видеа може да е нарушило английския закон за отбрана на данните, като не е защитило поверителността на персоналните данни на деца, употребяващи платформата, съобщи Ройтерс.

Разследването откри, че TikTok може да е обработвал данни на деца под 13-годишна възраст без съответното родителско единодушие и че платформата не е съумяла да даде вярна информация на своите консуматори по транспарантен метод.

Службата на комисаря по информацията (ICO) в Обединеното кралство издаде на TikTok и TikTok Information Technologies UK Ltd „ уведомление за желание “, се споделя в изказване на регулатора.

„ Компаниите, предоставящи цифрови услуги, имат законово обвързване да вкарат тези отбрани, само че нашето авансово мнение е, че TikTok не дава отговор на това условие “, сподели комисарят по информация Джон Едуардс.

„ Въпреки че почитаме ролята на ICO за отбрана на поверителността в Обединеното кралство, ние не сме съгласни с изразените предварителни възгледи и имаме намерение да отговорим публично на ICO навреме “, сподели представител на TikTok в мнение до Ройтерс.

Предварителната позиция на ICO допуска, че TikTok е нарушил закона за отбрана на данните на Обединеното кралство сред май 2018 година и юли 2020 година

През юли комисията по търговията на Сената на Съединени американски щати гласоподава да утвърди мярка, която ще увеличи възрастта, на която децата получават специфична отбрана на поверителността онлайн до 16 година Мярката също по този начин ще забрани и ориентираната реклама към деца от компании като TikTok и Snapchat без единодушие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР