Великобритания и Дания обявиха в четвъртък повече помощ за Украйна

...
Великобритания и Дания обявиха в четвъртък повече помощ за Украйна
Коментари Харесай

Англия и Дания обещаха допълнителна помощ на Украйна

Англия и Дания оповестиха в четвъртък повече помощ за Украйна под формата на пари и оръжия по отношение на интернационалната донорска конференция в Копенхаген в четвъртък, оповестява организация Ройтерс.

Англия в изказване заяви, че ще достави на Украйна повече ракетни системи за неведнъж изстрелване, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 км. Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че доставката на оръжия ще помогне на Украйна да се отбрани от съветската тежка артилерия.

Междувременно Дания ще усили финансовата си помощ за Украйна със 110 милиона евро , сподели министър председателят Мете Фредериксен на конференцията, на която участваха няколко европейски министри на защитата. " Това е война против полезностите, върху които са построени Европа и свободният свят. Днес ние удостоверяваме нашия ангажимент да поддържаме Украйна ", добави тя.

Конференцията, на която домакини са Украйна, Дания и Англия, се организира, с цел да разиска дълготрайната поддръжка за Украйна след съветската инвазия.

Москва твърди, че организира " специфична военна интервенция " в Украйна, целяща да отбрани сигурността на Русия против разширението на НАТО.
 Англия стремително изпраща противотанкови оръжия на Украйна
Англия стремително изпраща противотанкови оръжия на Украйна

Военната помощ на Лондон за страната към този момент възлиза на 2,3 милиарда лири
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР