Великобритания, Германия и Франция изразиха безпокойство от ситуацията в Южнокитайско

...
Великобритания, Германия и Франция изразиха безпокойство от ситуацията в Южнокитайско
Коментари Харесай

Лондон, Берлин и Париж се тревожат за ситуацията в Южнокитайско море

Великобритания, Германия и Франция показаха безпокойствие от обстановката в Южнокитайско море и приканиха за решение на противоречивите въпроси по пътя на договарянията. Това се споделя в взаимно заявление, публикувано от Британското министерство на външните работи, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че сред Китай, Япония, Виетнам и Филипините съществуват различия по отношение на морските граници и зоните на отговорност в Южнокитайско и Източнокитайско море. Китай счита, че Филипините и Виетнам умишлено употребяват поддръжката на Съединени американски щати за повишение на напрежението в района. Държавният департамент от своя страна упреква Китай в „ нападателно държание ” по отношение на Виетнам и ескалация на напъните на Пекин да сплашва останалите кандидати за създаване на ресурсите в Южнокитайско море.
„ Обезпокоени сме от обстановката в района на Южнокитайско море, която може да докара до понижаване равнището на сигурност и непоклатимост. Призоваваме крайбрежните страни да подхващат ограничения за понижаване на напрежението и да дадат своя принос в поддържането на мира, сигурността и стабилността, в това число посредством застраховане свободата на мореплаване и въздухоплаване над Южнокитайско море ”, написа в изказването.
„ Тройката ” приканва всички страни от района да съблюдават Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право. Държавите приветстват договарянията сред страните от АСЕАН и Китай по въпросите за използването на наредбите на конвенцията в Южнокитайско море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР