Великобритания днес отхвърли предложенията на Европейския съюз за уреждане на

...
Великобритания днес отхвърли предложенията на Европейския съюз за уреждане на
Коментари Харесай

Великобритания отхвърли предложенията на ЕС за уреждане на търговския спор за Северна Ирландия


Англия през днешния ден отхвърли предложенията на Европейския съюз за споразумяване на обстановката с комерсиалните правила за английския регион Северна Ирландия след Брекзит, като сподели, че няма да се въздържа от предприемане на директни дейности, съобщи Ройтерс.

Постигането на съглашение, запазващо мира в Северна Ирландия и защитаващо единния пазар на Европейски Съюз, без да се стига до определяне на твърда сухопътна граница сред английския регион и Ирландия, или на граница в самата Англия, постоянно е било най-голямото предизвикателство за Лондон по отношение на Брекзит. Англия контракти протокол, който сътвори митническа граница в морето сред Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство, само че в този момент Лондон споделя, че бюрокрацията, която се изисква, е непоносима. Консервативното английско държавно управление от месеци заплашва да спре да ползва протокола, което поражда заплаха от комерсиална война с Европейски Съюз.

Брюксел предложи да облекчи митническите инспекции през октомври, само че английската външна министърка Лиз Тръс сподели, че това не взема решение основния проблем, " а в някои случаи би ни върнало обратно ".

" Цените се покачиха, търговията е тежко наранена, а за хората в Северна Ирландия се ползват разнообразни закони и данъци от тези от другата страна на Ирландско море, което ги оставя без (управляваща) изпълнителна власт и съставлява опасност за мира и стабилността ", съобщи тя.

По думите й държавното управление желае решение посредством договаряния, само че " няма да заобикаля да подхваща дейности за стабилизиране на обстановката в Северна Ирландия, в случай че не могат да бъдат открити решения ".

В. " Таймс " заяви, че държавното управление на английския министър председател Борис Джонсън може да предложи законодателство за унищожаване на инспекциите на артикули и да каже на компаниите в Северна Ирландия да не се преценяват с разпоредбите на Европейски Съюз.

Според източник от ръководещата Консервативна партия оповестяването на законодателство, което на процедура би спряло използването на протокола за Северна Ирландия, може да стане във вторник. Но не всички в английските ръководещи среди биха подкрепили подобен метод, а за приемането на сходно законодателство от двете камари на Народното събрание може да се нужни месеци, отбелязва Ройтерс.

Джонсън сподели през днешния ден, че северноирландското спокойно съглашение е най-важният контракт, който би трябвало да се пази, а въпросът с протокола за Северна Ирландия е належащо да бъде организиран.

" Най-важното съглашение е 25-годишното Белфастко съглашение от Разпети петък - то е решаващо за стабилността на нашата страна ", съобщи той. " Това значи, че нещата би трябвало да получат междуобщностна поддръжка. Очевидно, откакто протоколът за Северна Ирландия не реализира това, е належащо да го уредим ", сподели министър председателят.

Руският президент Владимир Путин " би се радвал ", в случай че Англия извърши едностранни промени на протокола за Северна Ирландия, съобщи посланик от Европейски Съюз, представен от ДПА. Подобно решение " би било изцяло безконтролен ход " и заплашва да подкопае западното единение по отношение на Украйна, както и напъните за отбрана на интернационалното право от дейностите на Русия, сподели дипломатът, поискал анонимност. Според него " в този момент несъмнено не е времето Англия да пропилява репутацията си на стожер на учредения на правила интернационален ред ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР