Велико Търново. Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева присъства

...
Велико Търново. Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева присъства
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева взе участие в честванията на Тодоровден в Арбанаси

Велико Търново. Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва на обичайните празнувания на празника Тодоровден в Арбанаси. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Тя награди спечелилия в състезанието за най-гиздав кон, в който участваха състезателите от клуб по конен спорт „ Калоян – 92 “. На първо място се класира Любомир Янков с кон Валеско. Младият ездач заслужи овациите на публиката и високите оценки на журито с ефектното си облекло на римски войник. Кметът на Велико Търново инж. Данаил Панов награди Елена Николова с кон Лачита, която остана на второ място. На трета позиция се подредиха Христина Серафимова с кон Айсгърл и Йоана Тодорова с кон Криско. Всички призьори в състезанието са ученици на спортното учебно заведение във Велико Търново.
Зам.-министър Ваня Колева поздрави ръководителите, треньорите и спортистите от клуб по конен спорт „ Калоян – 92 “. „ Благодаря ви за напъните, които полагате за развиването на спорта тук и за това, че притегляте от ден на ден деца и младежи към дейни занимания със спорт “, съобщи тя.
„ Радостен е фактът, че нашият народ уважава своите обичаи и че през днешния ден тук виждам толкоз деца и младежи. Благодаря на техните родители, че ги възпитават в обич, почитание и респект към българските традиции. Велико Търново е люлка и цитадела на българския дух и съм уверена, че по този начин ще бъде и отсега нататък “, сподели зам.-министърът. Тя честити празника с пожелания за здраве и триумф на всички именници, измежду които е кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.
„ За 28-и път архитектурно-музеен резерват Арбанаси е хазаин на честванията на Тодоровден, само че празникът нямаше да е същински без клуба по конен спорт „ Калоян – 92 “ с неговия създател Михаил Костов, треньорите и състезателите, които печелят влиятелни оценки и популяризират българския спорт в чужбина “, съобщи инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново. „ Радвам се, че макар неприятното време толкоз доста хора са тук, с цел да почитаме своите обичаи и традиции, тъй като те ни връщат към нашата българска еднаквост “, добави той.
След честванията зам.-министър Ваня Колева и Даниел Панов гостуваха в конната база в Арбанаси. Там те се срещнаха с президента на клуб „ Калоян – 92 “ Михаил Костов и разискаха концепцията за създаване на затрупан манеж.
Ваня Колева и Даниел Панов посетиха също спортното учебно заведение във Велико Търново. През идната седмица Панов ще показа в Министерството на младежта и спорта осъвременен план за подготвително футболно игрище до спортното учебно заведение. Зам.-министърът и кметът огледаха на място терена, където ще бъде построено игрището. Ваня Колева пое ангажимент ММС да спомага за предпочитаната реализация на плана, който е от доста огромна значимост за детско-юношеския футбол в града. Над 300 са децата и учениците, които упражняват в детско-юношеските обединения на футболен клуб „ Етър ВТ “ и в паралелките по футбол в спортното учебно заведение.
Инвестиционното желание на подготвително футболно игрище с изкуствена настилка до спортното учебно заведение включва два стадия. Първата фаза бе осъществена през 2013 година, когато ММС обезпечи 218 000 лв. за изкопни действия и подготовка на остарелия терен за насипване и слагане на изкуствената трева.
Още при започване на новата седмица кметът Панов ще свика разширена комисия, която да усъвършенства и осъвремени плана в неговия втори стадий. Приоритетна активност е оформянето на футболното игрище с изкуствена настилка.
В резултат на положителното партньорство сред ММС и Община Велико Търново бяха осъществени съществени вложения в спортните бази в града. Близо 6 милиона лв. са вложени в стадион „ Ивайло “ от 2012 година насам. Първият кабинет на премиера Бойко Борисов отпусна близо 800 000 лв. за възобновяване на футболния терен на ст. „ Ивайло “ и той дава отговор на интернационалните и европейски условия. Близо 4 милиона лв. са вложени в построяването на модерна лекоатлетическа писта и реконструкцията на петте южни спортни зали. Над 300 000 лв. бяха обезпечени за тунел, а през предходната година ММС влага още 410 000 лв. за ново осветяване.
Близо 1,5 милиона лв. бяха обезпечени през 2012 година и за построяването на Мултифункционалната спортна зала до СУ „ Емилиян Станев “, в която упражняват стотици великотърновски деца и възпитаници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР