Велико Търново. За осма поредна година фондация Искам бебе“ ще

...
Велико Търново. За осма поредна година фондация Искам бебе“ ще
Коментари Харесай

За осма поредна година фондация „Искам бебе“ ще бъде част от Коледния базар във Велико Търново

Велико Търново. За осма поредна година фондация „ Искам бебе “ ще има лична къщурка на Коледния базар в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Тя им е предоставена безплатно от Община Велико Търново. В рамките на два дни – 25 и 26 декември в един от дървените павилиони в парк „ Марно поле “ „ Искам бебе “ ще оферират ръчно направени дарове, сувенири и декорации. Всеки, който желае да помогне на идеята, може да си купи нещо и/или да подари в кутия с логото на фондацията. Събраните пари още веднъж ще са за двойки с репродуктивни проблеми от района.

„ За идното присъединяване в базара имаме потребност от най-малко двама доброволци, които да се включат за по няколко часа дневно на ротационен принцип зад щанда в къщичката. Всеки, който има опция и предпочитание може да се свърже с нас посредством фейсбук страницата ни или на тел. 0886/ 801 309 “, добавя Вероника Михайлова, координатор на фондацията за района.

Според статистиката към 145 000 двойки в България не могат да имат дете, а близо 40 000 се нуждаят от донорски генетичен материал. Като неправителствена организация фондация „ Искам бебе “ към този момент 15 години търси способи за оказване на спомагателна поддръжка - информативна, логистична, психическа, и не на последно място - финансова. Чрез разнообразни начинания и в тясно съдействие с крупни донори и частни лица доброволците на фондацията също оказват помощ в идеята за разрешаване на демографския срив у нас.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР