Велико Търново. Велико Търново ученици изнесоха открити уроци пред малчугани

...
Велико Търново. Велико Търново ученици изнесоха открити уроци пред малчугани
Коментари Харесай

Велико Търново: Ученици изнесоха открити уроци за освобождението на града в детските градини „Слънце“ и „Райна Княгиня“

Велико Търново. Велико Търново възпитаници изнесоха открити уроци пред малчугани от детските градини „ Слънце “ и „ Райна Княгиня “ за освобождението на старопрестолния град от османско робство. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Младите хора върнаха времето 140 години обратно и описаха на децата за героизма на българските опълченци и съветските войски, предвождани от военачалник Йосиф Гурко. Чрез употребяваната мултимедия историята стана още по-увлекателна за дребните великотърновци.
В ролята на лектори бяха възпитаници от класа на Мария Джамбазова, която управлява летните занимания по история, провеждани в Центъра за личностно развиване във Велико Търново. Откритите уроци са част от общинската просветителна стратегия „ Корени и криле “, основана по концепция на кмета на Старата столица Даниел Панов и имаща за цел да предизвика интереса на децата и младежите към историята, паметните събития и бележитите българи.
В края на всеки от уроците децата и техните родители бяха поканени да посетят деянията от празничната стратегия за отбелязване на 140 години от освобождението на Търново. В един глас малчуганите пожелаха да изгледат възстановките на славните исторически събития, случили се преди близо преди век и половина.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР