Велико Търново. Велико Търново отбеляза 180-годишнината от рождението на Апостола

...
Велико Търново. Велико Търново отбеляза 180-годишнината от рождението на Апостола
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът си спомни за Апостола на свободата

Велико Търново. Велико Търново означи 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски /18 юли 1837 г/. В навечерието на паметната дата поданици и посетители на града, представители на институции, организации и сдружения, както и представителната рота на Националния боен университет си спомниха за делата и живота на Дякона, чийто смисъл бе свободата на България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново.
Великотърновски възпитаници и актрисата Стефка Петрова показаха литературната комбинация „ Левски е в сърцата ни “. Слова изнесоха заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов и ректорът на НВУ „ Васил Левски “ бриг. военачалник Пламен Богданов. Те припомниха за какво Васил Левски е измежду най-бележитите персони в хилядолетната история на България.
От името на кмета на Велико Търново Даниел Панов, в символ на респект и почитание бе поднесен венец пред паметника на Апостола на свободата. Цветя и венци поставиха също заместник-кметът проф. Георги Камарашев, регионалният шеф проф. Любомира Попова, представители на евродепутата Ева Майдел, на институции, организации, сдружения, общински съветници, поданици и посетители на остарялата столица. Вечерта приключи със заря – инспекция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР