Велико Търново. Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, произвеждала

...
Велико Търново. Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, произвеждала
Коментари Харесай

Неутрализираха престъпна група, монополизирала по брутален начин пазара на наркотици във Велико Търново

Велико Търново. Служители на ГДБОП обезвредиха проведена незаконна група, произвеждала и разпространявала наркотични субстанции, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Специализираната полицейска интервенция е извършена през вчерашния ден на територията на Велико Търново. В нея са взели участие чиновници на ГДБОП, ОДМВР – Велико Търново, дирекция „ Жандармерия “ и чиновници от бюрото по отбрана към основния прокурор. Акцията е осъществена под управлението на Специализираната прокуратура. Подробности бяха обявени на брифинг с основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, шефа на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов, ръководителя на Специализирана прокуратура Иван Гешев и Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.
Досъдебното произвеждане е формирано при започване на септември, заяви прокурор Иван Гешев. Служителите на ГДБОП са почнали работа преди този момент. Неутрализирана е проведена незаконна група, занимавала се с опиати, която по изключително жесток метод е налагала монопол на дилърите. Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и конфискувани наркотични субстанции – марихуана, метаамфетамин и пико. Намерена е и преносима лаборатория за произвеждане на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им. В хода на акцията са арестувани 15 участници в незаконната скица. Ръководителят на групата и неговият заместител са с престъпни регистрации в полицията. Това е най-сериозната група, занимавала се с този вид активност, на територията на Велико Търново, а може би и на района, разяснява още прокурор Гешев. Поясни, че на арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания, съгласно ролята и присъединяване им в проведената незаконна група.
Служителите в бранш „ Борба с проведената престъпност “ във Велико Търново демонстрираха професионално знание на оперативната конюнктура в района, добави гл. комисар Ивайло Спиридонов. Той изясни, че от 2014 година секторът има 4-5 реализации на съществени групи за налагане на монопол на наркотични субстанции във Велико Търново. Спиридонов добави, че арестуваната през вчерашния ден група е правила извънредно брутални насилия над дилъри, събрани са задоволително материални доказателства.
Главен комисар Младен Маринов даде висока оценка на постигнатия синхрон на работа с всички ангажирани институции. По думите му резултатите от този жанр на взаимна работа са все по-добри. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира, че присъединяване на прокурор „ на терен “ способства за по-лесното застраховане на досъдебното произвеждане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР