Велико Търново. С малко над 11 млн. лв. Община Велико

...
Велико Търново. С малко над 11 млн. лв. Община Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: С малко над 11 млн. лв. Общината реконструира 38 улици в старата градска част на града и част от кв. „Чолаковци“

Велико Търново. С малко над 11 млн. лева Община Велико Търново реконструира 38 улици в остарялата част на града и част от кв. „ Чолаковци “. Средствата са обезпечени по план „ Привлекателна и съхранена достоверна градска среда на град Велико Търново “. Това заяви пред публицисти инж. Динко Кечев, шеф на Дирекция „ Строителство и устройство на територията “ в Общината, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Той напомни, че планът обгръща главно ремонт на настилките в остарялата част на града, както и реорганизация в междублокови пространства в кв. „ Чолаковци “ и на пътеката, която свързва кв. “Чолаковци “ и ж.к. „ Бузлуджа “. Източникът на финансиране е по предпочитана ос на Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 -2020 “. Отпуснатите средства в размер на 11, 1062 млн. лева са безплатна финансова помощ, без лично присъединяване на Общината.
Общо планът е разграничен на шест оси. „ Първата обгръща осем улици в остарялата част, а цената на подписания контракт е 2,307 626 лева Следващата позиция е на стойност 1 677 308 лева и за 11 улици, още веднъж в тази част на града. Третата позиция е за седем улици, пл. „ Самоводски пазар “ и изгледните площадки по улица „ Стефан Стамболов “, като тук цената е 1 877 239 лева Последната позиция за остарялата част обгръща 7 улици, в които ще бъдат вложени 1 764 269 лева “, добави инж. Кечев. Последните две позиции са с предмет на активност в кв. „ Чолаковци “. Едната е за реорганизация и рехабилитация на улици, пешеходни алеи и тротоари и алейна връзка сред ж.к. „ Чолаковци “ и ж.к. „ Бузлуджа “, като има включено и енергоспестяващо осветяване. Финансирането е в размер на 1 893 077 лева „ Последната част на плана обгръща пл. „ Съединение “, където още веднъж ще бъде сложено енергоспестяващо осветяване, ще бъда сменени настилки, ще се направи паркоустройство, замяна на ВиК мрежа, слагане на табели, детайли на градско обзавеждане, реорганизация на публичен паркинг на улица „ Крайбрежна “ и на социална тоалетна по улица „ Г. С. Раковски “. Стойността е 588 025 лева „, изясни специалистът. Той посочи, че договорът за даване на помощта е от 17 януари 2017, а срокът за осъществяване е 30 месеца.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР