Велико Търново. С детски концерт във Велико Търново бе отбелязан

...
Велико Търново. С детски концерт във Велико Търново бе отбелязан
Коментари Харесай

Велико Търново: С детски концерт в града бе отбелязан Денят на християнското семейство

Велико Търново. С детски концерт във Велико Търново бе маркиран празникът Въведение Богородично – Ден на християнското семейство. Малчуганите от детските градини „ Райна Княгиня “, „ Ален мак “, от Неделното учебно заведение към храма „ Свети Николай “, както и танцьорите от Ансамбъл „ Българче “ зарадваха стотици великотърновци с чудесните си осъществявания. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Кметът Даниел Панов поздрави децата, техните родители и близки, както и всички посетители в залата на общината. Той напомни, че в Деня на християнското семейство Божията майка за първи път е прекрачила прага на църквата.
„ Нека възпитаваме децата на Велико Търново и България в духа на изконните християнски полезности, дано вървим дружно с тях по-често на черква, дано ги учим да се кръстят и да насочат молитва. Всичко това е неизменима част от нашата българска еднаквост. Нека възпитаваме бъдещите генерации в дух на родолюбие към България и Старата столица, дано ги учим да пазят традициите и обичаите “, обърна се към стотиците великотърновци Даниел Панов.
Празникът бе проведен от Община Велико Търново и Великотърновска света митрополия. Приветствие към всички присъстващи насочи и отец Славчо.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР