Велико Търново. Поход до манастира Св. св. Петър и Павел“

...
Велико Търново. Поход до манастира Св. св. Петър и Павел“
Коментари Харесай

Поход от Велико Търново до манастира „Св. св. Петър и Павел“ поставя финала на есенната кампания „Движи се и победи“

Велико Търново. Поход до манастира „ Св. св. Петър и Павел “ през Арбанаси слага финала на есенната акция „ Движи се и победи “. Събитието ще се организира на 12 октомври, като са планувани два маршрута. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от Регионалната здравна ревизия, които са едни от уредниците на проявата. Тръгването и в двата разновидността ще е от кв. „ Асенов “, а групите ще се събират сред 9.00 и 9.30 часа. Първият маршрут ще е през висящия мост над р. Янтра и по обичайна пътека през Дълбок дол до Ксилифор. Продължението е по алена маркировка към телевизионната кула, пресича се шосето за село Шереметя – село Арбанаси и по платото след към 30 – 40 минути се доближава до манастира. Вторият още веднъж през висящия мост над р. Янтра и по обичайна пътека към Дълбок дол, където се отклонява по зелена маркировка вляво към Голямо лако. Продължението е по алена маркировка към конната база, пресича се шосето за село Шереметя – село Арбанаси и по платото след към 40 минути се доближава до манастира. За тези, които не са сигурни запътя, ще бъдат обезпечени водачи от изходните пунктове.Регистрация на миналите маршрута ще се случва в региона на манастира – до 14.00 часа.
От инспекцията припомнят, че за огромните награди на акцията могат да се състезават хората, минали минимум два от трите стадия.
Инициативата е в границите на Програма „ Здрави деца в здрави фамилии ” на Община Велико Търново и РЗИ – Велико Търново.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР