На всеки се случва да има лош ден или период

...
На всеки се случва да има лош ден или период
Коментари Харесай

5 лесни начина да подобрите настроението си

На всеки се случва да има неприятен ден или интервал от деня, когато настроението му има потребност от възстановяване. За благополучие, когато става въпрос за кратковременен спад, има няколко лесни метода за повишение на настроението.

Понякога даже дребните разочарования и фрустрации могат да повлияят отрицателно върху метода, по който се чувствате. И въпреки че в основата си не съществуват „ неприятни “ страсти, доста постоянно се случва да се ядосвате или да сте тъжни за неща, които след ден, седмица или месец даже няма да помните. Когато става въпрос за сходна незначителна обстановка, която обаче е развалила настроението ви, помислете за бърз и елементарен метод за освежаване. Ето няколко съвета по какъв начин да подобрите настроението си:
Разходка
Една къса разходка из най-близкия парк или всяко друго зелено пространство може да ви помогне да се сбогувате с неприятното въодушевление. Близкият допир с природата подтиква отделянето на хормони на щастието, което автоматизирано ще ви накара да се почувствате по-спокойни и по-добре. Една бърза 10-минутна разходка усилва притока на кръв към мозъка, зарежда с сила, облекчава умората, намалява напрежението и подтиква отделянето на ендорфини. Когато разходката измежду природата е съчетание с излагане на слънце е още по-добре. Прекарването единствено на 10-15 минути на слънце може да задейства производството на серотонин и ендорфин.

 Добави изложение
Смях
Неслучайно споделят, че смехът е здраве. Хуморът оказва помощ на човек да се отърси от напрежението, както и да усъвършенства настроението. Може да гледате смешни видеоклипове, да четете занимателни истории или пък да си пуснете филм комедия.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР