Велико Търново. Нови социални услуги предстои да бъдат разкрити във

...
Велико Търново. Нови социални услуги предстои да бъдат разкрити във
Коментари Харесай

Велико Търново: В града ще бъдат разкрити нови социални услуги, след като Общината спечели проект за подобряване на социалната инфраструктура по ОП „Региони в растеж“

Велико Търново. Нови обществени услуги следва да бъдат разкрити във Велико Търново. Това ще се случи, откакто Общината завоюва план за възстановяване на обществената инфраструктура, който ще бъде финансиран по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Инвестиционното предложение планува основаване на комплекс за обществени грижи за възрастни хора и лица с умствена назадничавост, а договорът за обезпечаване на безплатна финансова помощ бе подписан в края на предходната седмица от шефа на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова.
Конкретните цели на плана включват построяването на нови здания и ремонт на действителен обект, дружно с обезпечаване на тяхното обзавеждане и съоръжение. Това ще разреши даването на следните нови обществени услуги: " Център за грижа за лица с умствена назадничавост " (4 броя с потенциал от 15 места всеки) във великотърновското село Церова кория, общ. Велико Търново; " Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване " (1 брой с потенциал от 15 места) във Велико Търново.
Инвестицията ще бъде на обща стойност 2 760 000 лв., а 100% от средствата са безплатна финансова помощ.
Новите обществени услуги ще допринесат за реализиране на задачите на националната тактика за дълготрайна грижа и на общинските стратегически и планови документи.
Изграждането на новата обществена инфраструктура в с. Церова кория е обвързвано с идното закриване на дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост в с. Пчелище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР