Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов прие

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов прие
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът инж. Даниел Панов прие дипломатическа делегация от Беларус

Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов одобри дипломатическа делегация от Беларус, която е на работно посещаване в града, оповестиха от пресцентъра на Общината . Ръководител на гостуващата група бе посланикът на задграничната страна у нас Н. Пр. Владимир Воронкович, а в диалозите взе присъединяване и Олег Белов – консултант по комерсиалните въпроси. Обсъдена бе опцията за определяне на партньорство сред Велико Търново и град от Беларус със подобен профил – академични, стопански и туристически център, с богато културно-историческо завещание. Като евентуални сфери на съдействие бяха обрисувани туризмът, образованието, науката и технологиите, превозът, насърчаването на бизнес връзки.
Разговорът обхвана тематики, свързани с икономическия профил на Велико Търново и района, рекордно ниската безработица, както и увеличаващия се капиталов интерес. Като изключително благоприятстващи фактори бяха посочени стратегическите за България инфраструктурни планове - съединяването на автомагистрала „ Хемус “ и напредъкът по проектирането на високоскоростния път Русе – Велико Търново – Свиленград.
Високата начетеност на популацията, съществуването на два одобрени и реномирани университета, дружно с капиталовата политика на локалната власт, насърчаваща високотехнологични и екологични производства, бяха оценени също като огромни плюсове на Велико Търново. Силно усещане на гостите направиха богатата палитра от събития в областта на културата и изкуствата, дружно с многообразието от забележителности в града и общината.
Заместник-кметът на Старата столица Снежана Данева-Иванова откри работна среща сред гостуващите дипломати и представители на Българската търговско-промишлена палата, която се организира по-късно през днешния ден. Снежана Данева-Иванова пожела основаването на ползотворни бизнес-отношения сред бизнесмени от Велико Търново, района и Беларус.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР