Велико Търново. Канавки и тротоари ще бъдат ремонтирани в село

...
Велико Търново. Канавки и тротоари ще бъдат ремонтирани в село
Коментари Харесай

Велико Търново: Канавки и тротоари ще бъдат ремонтирани в село Никюп със средства от Общинската програма „Местни инициативи“

Велико Търново. Канавки и тротоари ще бъдат ремонтирани в село Никюп със средства от Общинската стратегия „ Местни начинания “. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново кметът на обитаемото място Йорданка Атанасова. Тя уточни, че ще бъдат актуализирани водосъбирателни и открити дъждовни окопи в централната част на селото и на по-наклонените улици. Атанасова добави, че в този момент при значителни дъждове настилката в тези сектори се компрометира. Проектът е на Сдружение „ Бъдеще за Никюп “ и е на стойност 12 000 лв.. Ремонтните действия ще се правят през есента.
Тази година финансовата рамка на стратегия „ Местни начинания “ е 450 000 лв.. С отпуснатите средства ще се извърши ремонт на уличната мрежа в 28 села, а в 8 обитаеми места ще се извършат отчасти възобновяване на площадни пространства и на здания – общинска благосъстоятелност. Програмата на Община Велико Търново започва през 2012 година с бюджет от 160 000 лв., като годишната финансова рамка непрекъснато нараства. През 2015 година тя бе 300 000 лв., а през 2016 година – 400 000 лв..
„ Местни начинания ” е стратегия на локалните общности. Общината няма за цел да наложи на някое обитаемо място да кандидатства с план за разрешаване на тъкмо избран проблем. Предложенията и плановете идват от локалната общественост – от читалищните настоятелства, от инициативните групи, от сдруженията и те създават план, съобразявайки се с нуждите и целите на жителите в съответните обитаеми места.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР