Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък

...
Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък
Коментари Харесай

Ликвидираха „Жана д`Арк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс

Украйна няма задоволително бойци, с цел да спре Путин, написа пък „ Билд “

Френският наемник Габен Шупо, който в обществените мрежи се е наричал „ Жана д'Арк “, е погубен в Часов Яр, оповестява съветският телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “.

Първоначално той бе инструктор, учащ бойци от специфичните сили на Въоръжените сили на Украйна в бази в региона на Киев, написа електронното издание. 

През март 2024 година „ Жана д'Арк “ споделя обаче пред медиите, че има намерение да отиде на фронта.

Телеграм каналът цитира и американският вестник „ Уолстрийт Джърнъл “, който написа за триумфи на руснаците, поради които Украйна е застрашена от колапс на фронта. 

Настъплението на съветската войска в Донбас демонстрира накърнимост на позициите на украинските въоръжени сили. Освен това, съгласно анализаторите, има възможност при по-нататъшен напън украинската фронтова линия да се срине, написа вестникът. 

Русия към момента не е постигнала огромен пробив, само че последователно напредва и открива надзор над Донбас. Освен това нейните войски се доближават до стратегическата цел – завладяването на Часов Яр и Покровск, вследствие на което основните позиции на украинските въоръжени сили в района ще бъдат застрашени, разясняват американски военни анализатори. 

Основната цел на офанзивите е постепенно да се отслаби отбраната на Украйна по фронтовата линия. В резултат на това съветските въоръжени сили би трябвало да могат елементарно да маневрират и завладяват тактически и оперативно значими военни цели.

По-нататъшните дейности на съветската войска остават под въпрос. Някои специалисти считат, че тя няма да настъпи надълбоко в територията на страната, а ще се опита да обкръжи украинските елементи.

„ Ситуацията за фронта за Въоръжените сили на Украйна продължава бързо да се утежнява. Резервите не стигат, а съветската войска продължава да напредва и завладява хълмовете, след което бойците от ВСУ са принудени да отстъпват на север и запад “, разяснява пък тази заран военният анализатор от Суми Юрий Подоляка. Той разкри, че съветските бойни елементи напредват към Прогрес и Новопокровское.

Германският таблоид „ Билд “ пък написа, че Украйна няма задоволително бойци, с цел да спре Путин. 

Украинските въоръжени сили и западните анализатори подлагат на критика Киев за закъснение на мобилизацията. Те упорстват и за понижаване на възрастовата граница за готовност, написа немското издание. 

15% от мъжете, които са в наборна възраст сега, са във Въоръжените сили на Украйна.

„ Държим се, само че имаме проблем. Преди споделях, че най-големият е неналичието на снаряди, само че през днешния ден това е неналичието на човешки запаси ”, разяснява офицерът от 3-та обособена бригада Д. Кухарчук.

„ Освен бавната и незадоволителна военна, финансова и политическа поддръжка от Запада, огромната алтернатива на Украйна е мобилизацията. В страната няма съответна мобилизационна тактика и модел “, споделя пък специалистът по защитата на Европейски Съюз Родерих Кизеветер.

Руският боен анализатор Борис Рожин пък заяви в своя телеграм канал, че боевете за Часов Яр към този момент се водят в канала Северски Донец.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР