Велико Търново. Изцяло почистен е районът на помпената станция в

...
Велико Търново. Изцяло почистен е районът на помпената станция в
Коментари Харесай

Велико Търново: Вече е почистен районът на помпената станция в кв. „Картала“, изготвят се разчети за състоянието на съоръжение

Велико Търново. Изцяло измит е регионът на помпената станция в кв. „ Картала “ във Велико Търново. Започна и правенето на планове за положението на оборудването, което е издигнато през 1991 година, само че в никакъв случай не е работило. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново зам.-кметът на Общината проф. Георги Камарашев. Той посочи и, че откакто отчетите са подготвени, ще започва процедура за обезпечаване на средства за ремонт на станцията. Финансиране ще се търси от Министерство на районното развиване и благоустройство. „ Знаете, че активите са на ВиК сдружението, само че ние сме Община и ще спомагаме изцяло, с цел да имат хората от квартала нормалне достъп до вода “, разяснява още проф. Камарашев.
„ Фокус “ напомня, че през предходната седмица, след редица недоволства от жители, зам.-управникът съобщи, че подновяването на остарялата помпена станция ще реши казуса с ниското на лягане на водата на жителите във високата част на „ Картала “. По първични сметки ще са нужни към 200 000 лв., защото би трябвало да се подмени към 40 метра водопровод, който се чака да е корозирал и да не може да поеме водните потоци.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР