Швейцарска парламентарна комисия гласува снощи план за подпомагане на Украйна

...
Швейцарска парламентарна комисия гласува снощи план за подпомагане на Украйна
Коментари Харесай

Швейцарска парламентарна комисия подкрепи план за 5,5 млрд. помощ за Украйна

Швейцарска парламентарна комисия гласоподава нощес проект за подкрепяне на Украйна на стойност 5,5 милиарда швейцарски франка като част от пакет, целящ да усъвършенства отбранителните качества на Швейцария, съобщи Ройтерс.

Подкрепен от депутати от лявоцентристки и дясноцентристки партии, комисията по сигурността към горната камара на Народното събрание утвърди пакет за обособяване на 10,1 милиарда франка спомагателни средства за армията, в които са включени и парите за Украйна.

Планът, който към момента среща спънки и не може да стане закон, е утвърден с 8 на 5 гласа, защото десните партии се опълчиха на договорката. 

Парламентът сподели в изказване, че пакетът на стойност няколко милиарда $ е умислен като спомагателен принос към сигурността на Швейцария и " мира в Европа " поради водената от Русия война против Украйна.

Швейцария е под натиска на съдружници от Запада да отдели средства, с цел да помогне на Украйна,въпреки че десните националисти в Народното събрание упорстват страната да остане изцяло неутрална. Частта от пакета, планувана за Украйна, цели да подкрепи възобновяване на инфраструктурата, нужна за живота и оцеляването в страната, съобщи Народното събрание. 

Комисията гласоподава проекта по-малко от два месеца преди Швейцария да стане хазаин на интернационална конференция, отдадена на връщането на мира в Украйна.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР