Велико Търново.Деца и младежи от девет социални услуги в старата

...
Велико Търново.Деца и младежи от девет социални услуги в старата
Коментари Харесай

Деца от социални услуги във Велико Търново зарадваха възрастните хора за празника им

Велико Търново. Деца и младежи от девет обществени услуги в остарялата столица и общината зарадваха възрастните хора в старопрестолния град по случай празника им. От Община Велико Търново прецизират, че те са изработили над 200 празнични картички с неповторими послания във връзка Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Инициативата бе на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “.

Творбите на децата зарадваха хората, които посещават клубовете на пенсионера и инвалида в старопрестолния град и Дневния център за остарели хора в кв. „ Бузлуджа “. За възрастните хора в обитаемоте места от общината също имаше дарове – сувенири и картички с истински послания, готови от малчуганите от центровете за работа с деца и младежи.

Жест имаше и към живеещите в Дома за остарели хора „ Венета Ботева “ – празничните сувенири за тях бяха готови от дребните ученици деца в Детска градина „ Слънчев дом “.

В навечерието на Международния ден на възрастните хора посетителите на Клуба на пенсионера и инвалида в Арбанаси, взаимно с Народно читалище „ Иларион Драгостинов 1897 “ уважиха Патриарха на българската литература Иван Вазов. Председателят на клуба Гинка Стефанова, дружно дългогодишния преподавател по български език и литература Елка Мянова показаха къса история за творчеството и живота Вазов. Гост на поетичния рецитал и прочит на известните Вазови творби бе и Росица Димитрова - шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “. Тя изрече своята огромна признателност и благодарност за достойния образец, който жителите на Арбанаси дават с опазването на полезностите и традициите, излъчени от тях на техните деца и внуци. Поздрав към всички насочи и кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.

Специална изненада за деня на възрастните хора направиха децата от Център за работа с деца и младежи в Арбанаси. Те подариха на присъстващите хубав папирус със свои авторски стихотворения на тематика „ Баба и Дядо “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР