Велико Минков, който има претенции за бащинството на второто дете

...
Велико Минков, който има претенции за бащинството на второто дете
Коментари Харесай

Велико Минков е разпитан след убийството на Пейо Пеев

Велико Минков, който има искания за бащинството на второто дете на Габриела Славова, е бил арестуван след закононарушението. Според бранителя му, откакто потвърдил, че има оправдание е освободен, само че е в подготвеност да продължи да спомага на следствието. Все още обаче остава провесен въпросът каква ще бъде ориста на двете деца, а делото за бащинство към момента не може да тръгне в съда, уточни Българска национална телевизия.

Велико Минков е бил арестуван след убийството на Пейо Пеев, който някогашният народен представител дефинира като " приятел по бащина орис " в обява във Facebook.

" Разпитан е и е освободен, откакто се е открило, че има непоклатимо оправдание. Така се работи постоянно - беше арестуван, обади ми се, организирахме всички. Съдействахме на проверяващите органи и приключихме ", съобщи юристът на Велико Минков Пламен Борисов.

Все още виси въпросът имало ли е други арестувани, а и хора, които умишлено или неумишлено са помогнали в опита да бъде скрито убийството. От Министерство на вътрешните работи дадоха обещание всеобхватно и обективно следствие, като водещата версия остава непроменена.

" Водещата остава разногласието за родителските права и претенциите за бащинство. Вярвайте, ще се извърши всеобхватна инспекция ", сподели Живко Коцев - основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Приятели на свиреп убития Пейо Пеев оповестяват в обществените мрежи, че той е бил редовно унизен.

" Знам от първо лице какви старания и страдания претърпя Пейо, с цел да може да бъде част от живота на сина си и какви пречки и трудности сложиха пред него майката на детето и бабата по майчина линия. Такива, които в последна сметка доведоха до неговата гибел. Дълбоко уверена съм, че Пейо беше жертва на домашно принуждение ".

" Той търпеше систематичен душевен тормоз от жена си и тъща си ", пишат негови познати.

Двете деца на Габриела Славова са поверени на родителите на Пейо, с които контакт поддържа Велико Минков - мъжът, който има рекламация, че е бащата на 4-месечното ѝ бебе. Когато бъде пуснат ДНК тест, резултатът ще излезе за дни, само че прогнозите са, че може да отнеме години правосъдното решение за бащинство.

" Самата наредба, уреждаща този иск, планува опция съдът да реши дали е в най-хубав интерес на детето да промени произхода му, т. е. може ДНК експертизата му да покаже, че съответен мъж е татко биологичен на едно дете, само че по някакви аргументи да реши, че няма да трансформира произхода. И тогава защо е всичко? Самата експертиза може да се оспорва, значи, в случай че един юрист желае да мотае едно дело може да го мотае до края на дните си. Това не са вицове ", изясни Пламен Борисов.

Така иск за бащинство е заведен през август, само че съвещание още няма. Заради гибелта на Пейо, който е вписан като татко в акта за раждане, делото може да бъде спряно и ще би трябвало да го продължат наследниците - в тази ситуация брачната половинка му Габриела. Затова съгласно юриста на Велико Минков са нужни законови промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР