Велики четвъртък е – случват се поредица от събития, описани

...
Велики четвъртък е – случват се поредица от събития, описани
Коментари Харесай

Велики четвъртък е: Отец Илиян разказва за тайната вечеря

Велики четвъртък е – случват се поредност от събития, разказани в евангелията. В тях се виждат главно три по-големи. В дните от Страстната седмица bTV ви среща с отец Илиян Алексиев в поредицата ни „ Истории за духа “.

Първото е обвързвано с установяването на тайната вечеря като основа на бъдещата среща на всеки набожен с Христос – така наречен Господнята софра, където хлябът и виното са посочени като божието тяло и кръв.

Страстната седмица е последната от живота на Спасителя

„ Съединявайки се с Бог ние имаме опцията да станем едно с единственият, който може да победи гибелта и единственият, който може да извърши закона. Това е времето, в което Христос дава де се разбере, на апостолите и на всеки един негов почитател, че подредбата на света ще се промени “, изяснява отец Илиян.

Той добавя, че светът се ръководи пирамидално – шефство и подчинени. „ Христос споделя на апостолите „ сред вас няма да е така, който желае да е пръв – нега бъде прислужник “ и по тази причина самият той дава образец за това. Бидейки същински стопанин на господарите и Господ въплътил се той поема върху себе си бремето да ни избави “, разказна още Отец Илиян.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР