Великден е време на радост и събиране със семейството, често

...
Великден е време на радост и събиране със семейството, често
Коментари Харесай

След козунаците и яйцата: Как да влезем във форма след Великденските празници?

Великден е време на наслада и събиране със фамилията, постоянно придружено с обилие от храна и лакомства . След като празниците приключат мнозина желаят да възстановят формата си и да се върнат към по-здравословен метод на живот . Ето няколко стъпки, които могат да оказват помощ в този развой:

1. Започнете с уравновесена диета – прекосяването към диета – богата на плодове, зеленчуци, цели зърна и белтъчини, е първата стъпка към връщане към естественото. Ограничаването на модифицираните храни и добавените захари ще помогне за ускорение на метаболизма и изчистването на токсините.

2. Увеличете физическата интензивност – след интервал на отмора е значимо да се активирате още веднъж. Началото може да бъде последователно, даже постоянните бързи разходки в парка могат доста да покачат вашата физическа интензивност.

3. Хидратирайте се – водата е жизненоважна за поддържане на метаболизма и детоксикацията на организма. Уверете се, че пиете задоволително течности денем, изключително в случай че увеличавате физическата си интензивност.

4. Контролирайте порциите – върнете контрола над количествата храна, които консумирате. Използвайте по-малки чинии и избягвайте да се нахвърляте на храната, изключително късно вечер.

5. Важността на съня – не подценявайте силата на положителния сън. Качественият сън оказва помощ за контролиране на апетита и може да усъвършенства вашата дарба да губите тегло.

6. Задайте си реалистични цели – бъдете реалистични по отношение на вашите здравословни цели. Избягвайте да си поставяте прекомерно амбициозни цели за къс интервал, защото това може да докара до отчаяние и отвод.

Следвайки тези елементарни стъпки и можете бързо да възстановите контрола над своето тяло и разум след празничния сезон. Постоянството и търпението са основни за реализиране на дълготрайни резултати в здравословния метод на живот .

15 болести може да лекувате с този изумителен зарзават

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР