Вежди Рашидов напуска парламента и партия ГЕРБ още днес.Това е

...
Вежди Рашидов напуска парламента и партия ГЕРБ още днес.Това е
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Подавам оставка като народен представител, напускам партия ГЕРБ и политиката

Вежди Рашидов напуща Народното събрание и партия ГЕРБ още през днешния ден.

Това е безапелационното му решение, което той заяви тази заран пред Епицентър.бг.

 

" Във връзка със създалата се обстановка депозирам оставка като депутат в 49-тото Народно заседание и напущам партия ГЕРБ и политиката ",гласи късото му изказване, изпратено до медиите малко по-късно.

 

А декларацията за оставката му като депутат ще бъде импортирана в деловодството на Народното събрание.

 

В деловодството на Народното събрание, в 11:46 ч.. и 11:51 ч. през днешния ден са постъпили поредно две писма от Вежди Рашидов до ръководителя на Народното събрание (НС), потвърдиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Народното събрание. С първото Рашидов подава оставка като ръководител на Комисията по културата и медиите, а с второто - като депутат.

 

Вчера Рашидов разгласи, че ще вземе дефинитивно решение дали да остане в Народното събрание след края на август.

По-късно обаче Рашидов размишления и реши още през днешния ден да завърши парламентарната си и политическа кариера.  

В деловодството на Народното събрание ще бъде подадена и оставката му като ръководител на Комисията по културата и медиите, която той към този момент разгласи.

Всичко ще бъде гласувано на първото заедание на есенната сесия на Народното събрание в постройката на някогашния партиен дом, където депутатите ще възобновят работа си след ваканцията.

 

След развихрилия се скандал от непремерените му думи по време на почивката на парламентарното съвещание, което одобри по-тежки назакания за домашното принуждение, от ГЕРБ-СДС желаеха той да напусне поста в комисията, както и този на член на ИК на ГЕРБ. Минути по-късно Рашидов разгласи, че напуща двата поста. 

 

" Има и в този момент закони. К'во чешеме езици? Всички ку*ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна ", се чуха думите на Рашидов.

Отправя ги в диалог със зам.-шефовете на Народното събрание Никола Минчев и Росица Кирова по време на почивката, когато микрофоните в пленарната зала нормално не работят.

Оказва се обаче, че тези на председателската естрада са останали включени и по този начин репликата на Рашидов се чу в директните тв предавания на пленарното съвещание.


Оставката на Вежди Рашидов като народен представител желаеха от Български фонд за дамите и приканиха всички партии да я гласоподават. „ Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност ”, показват от организацията.

 

По време на митинга в София нощес стачкуващите също желаеха оставката на Рашидов като депутат. А за довечера още веднъж е очакван митинг с искане някогашният ръководител на Народното събрание да го напусне дефинитивно.

 

 Е, това към този момент е реалност!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР