Вегетарианството е въпрос на личен избор, но се оказва, че

...
Вегетарианството е въпрос на личен избор, но се оказва, че
Коментари Харесай

Вегетарианската диета вреди на мозъка ни?

Вегетарианството е въпрос на персонален избор, само че се оказва, че може би е по-добре да не минаваме напълно на храни с растителен генезис. До този извод стигнаха учени от университета в Оксфорд. Според проучванията им когато се откажем от месото за по-дълго време води до намаление на мозъчната маса, а това е нездравословно.

Безспорно, в месото има субстанции, които не можем да си набавим по различен метод. Такива са аминокиселини и протеини, а също и витамин В12.

Учените от университета в Калифорния също са провели изследвания в тази област и стигат до сходно умозаключение – месото е потребно. Митът, че месото вреди на здравето ни, е разрушен. Според американските учени в месото се съдържа протеин, който в случай че не си набираме, организмът ни не може да действа пълноценно.

Когато не му го осигуряваме, се получават проблеми с метаболизма и мозъчната активност. Освен това съгласно учените яденето на месо може да удължи живота ни. Така че е добре да заобикаляме крайности като това да хапваме единствено храни на растителна основа.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР