Веднъж придворните музиканти не угодили на френския крал Людовик XIII.

...
Веднъж придворните музиканти не угодили на френския крал Людовик XIII.
Коментари Харесай

Бизнес басня: Половин заплата

Веднъж придворните музиканти не угодили на френския крал Людовик XIII. И той, бидейки експлозивен по натура, решил да ги накаже финансово, като им отреже заплащането на половина. Но придворният шут им подшушнал по какъв начин да си компенсират загубите.

Вечерта двамата музиканти се явили да забавляват краля, облечени единствено на половина - единият имал риза, само че нямал панталони, а другият имал панталони, само че нямал риза.

- Какво значи това? - удивил се кралят.

- Означава, господарю, че хора, които получават половин заплата, могат да се обличат единствено на половина.

Искате да бъдете по-уверени? Повтаряйте си тези 2 неща

Без подозрение знаете, че една от главните предпоставки за триумфа е положителното самочувствие. Уви, при доста хора то просто липсва, написа Inc.com.

Начинът, по който приказваме със себе си, е от решаващо значение за това по какъв начин се усещаме и дали имаме вяра в себе си. Ето за какво е нужно да си повтаряте всекидневно тези 2 неща. По този метод ще станете доста по-уверени.

1. Аз не се въздействам от нещата, които хората споделят и мислят за мен.

Може би най-важната фраза в листата. Повечето хора имат ниско самочувствие, защото обръщат прекалено много внимание на метода, по който другите ги възприемат. Излизането от рамките, в които хората в близост са ви сложили, може да бъде доста мъчно. Този миг обаче е основен. Особено в случай че желаете да си възвърнете своята убеденост.

Естествено, никой не е кадърен да се абстрахира напълно от нещата, които останалите споделят за него. Опитайте се обаче да се концентрирайте върху това, което верните хора мислят за вас. Онези, които ви поддържат и стоят до вас в сложните моменти, които ви схващат и познават вашия житейски път. Именно това са хората, които би трябвало да слушате. Заглушете скептиците и игнорирайте отрицателните мърморковци, които търсят и виждат единствено дефекти.

2. Не съществува обстановка, с която не мога да се оправя.

Самочувствието отразява равнището на религия, което имаме в себе си, че може да преодолеем провокациите, пред които се изправяме всеки ден. Сериозността и компликацията на казуса е без значение. Начинът, по който възприемаме самото предизвикателство е също толкоз незначим. Това, което в действителност има значение, е по какъв начин виждаме себе си спрямо трудността. С други думи, кой е по-голям във вашето схващане: вие или вашият проблем? Онзи, който мислите за по-силен, нормално печели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР